IVAN JE SA 10 GODINA ZNAO DA ĆE BITI UBICA! Nije bio obično dete, imao je DRUGO JA!
Ivan Milat, Foto: Printscreen / Twiter

JEZIVO

IVAN JE SA 10 GODINA ZNAO DA ĆE BITI UBICA! Nije bio obično dete, imao je DRUGO JA!

Smatrao je da će proći nekažnjeno ako ubije putnike "backpackere" koji nisu živeli blizu...

Objavljeno:

Peti sin hrvatskog emigranta Stjepana Marka Milata i Australijanke Margaret E. Piddleston Ivan Milat, već je sa 10 godina imao razmišljanje ubice, rekao je to njegov brat Boris za australijansku televiziju, a prenosi Mamamia. Odrastao u porodici s čak trinaestero braće i sestara Ivan je imao detinjstvo daleko od uobičajenog. Njegov otac poreklom je s jednog od hrvatskih ostrva, a nakon što se oženio za Australijanku s kojom je imao popriličan broj dece, život je postajao sve teži. Prljavština, kontejneri kao dom u gotovo uvek ruralnom kraju bili su obilježje ove "neobične" porodice, kako ih istražitelji nazivaju. Otac je radio poslove zbog kojih ga po cele dane nije bilo kod kuće, a porodica je imala i malo vrtlarsku prodavnicu u kojoj su često i deca radila.

U intervjuu za tamošnje medije Boris priznaje kako je morao da živi u konstantnim svađama između oca i majke, a još gore je bilo što je otac bio i pijanac koji se nije libio da udari njihovu majku.

Psihološki procesi i svađe učinili su majku hladnom prema svojoj deci. Jednom je, priznaje Boris, napala njega s nožem. - Skoro mi je odsekla ruku - govori.

Osim svakodnevnog porodičnog nasilja, deci su umesto uobičajenih igrački na raspolaganju bili noževi i pištolji. Sve je to bilo normalno za malog Ivana, koji se na kraju "proslavio" reputacijom najzloglasnijeg serijskog ubice u Australiji.

Iako je ostalih 10 dečaka u porodici bilo poznato policiji, maleni Ivan je od samih početaka imao asocijalno ponašanje što je često za posledice imalo kazne u lokalnoj školi. Stoga, prema Borisu, Ivanovo strašno serijsko ubistvo čak 7 "backpackera" nije došlo kao potpuno iznenađenje. Njegov kriminalni put krenuo je puno ranije. - On je hteo da ubije nekoga još od 10 godine. Bilo je usađeno u njega. Imao je drugačiju psihu. Bio je psihopata, i to se manifestovalo u njemu s rečima "Ja mogu sve, ja mogu sve" - rekao je Boris.

Ivan trenutno ima 74 godine i umire od raka želuca i jednjaka, a u zatvoru se nalazi od 1996. Nikad nije priznao svoja ubistva. - Bio je poprilično normalan do 12, 14 godine. Čuo sam to od njegovih prijatelja, znaš. Svi su se hvalili kako bi izašli po noći i radili stvari s mačetama. Čuo sam da je njome izrezao psa na pola. - govori brat Boris.

U tinejdžerskim godinama počeo je sa provalama i krađama, a provaljivao je i u automobile. Iako je dobijao kazne pa i završavao u zatvoru, nije pokazivao znakove smirivanja. Tako je čak sa 11 godina imao odnos sa Borisovom ženom koja mu je rodila danas 54-godišnju ćerku. Sve to događalo se 60-ih i 70-ih godina, a surovo ubistvo 7 "backpackera" dogodilo se 1992. i 1993. kada su pronađeni ostaci četvoro žena i troje muškaraca u šumi.

Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao jer su u ranim 20-ima i jer nisu živeli u blizini pa je mislio da niko neće ni provaliti da su nestali. Prvi pronađeni par bio je poreklom iz Velike Britanije. Jedna od njih dve ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u prsa. Drugoj je deset puta pucao u glavu. Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena. Zadnji pronađeni par bili su Nemci.

Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija uprkos opsežnoj istrazi nije pronašla. Ivan Milat za ta hladnokrvna ubistva dobio 7 doživotnih kazni.

BONUS VIDEO:

PREVRNUTI KAMION NEZAUSTAVLJIVO JURI KA NJIMA! Gledali su smrti u oči, ali ih je bog pogledao! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.