OVA BAKA JE JEDINA OSTALA DA ŽIVI U PODRUČJU ČERNOBILJA: Ćerka joj je umalo poginula, a njena sećanja su JEZIVA!
Baka Valentina, Foto: Youtube printscreen

NIJE NAPUSTILA DOM

OVA BAKA JE JEDINA OSTALA DA ŽIVI U PODRUČJU ČERNOBILJA: Ćerka joj je umalo poginula, a njena sećanja su JEZIVA!

Valentinin muž umro je nakon 40 godina braka, a ona je danas sama u jednom selu u Zoni isključenja

Objavljeno:

"Černobilj" je za neke najbolja serija koju su gledali, za neke je to misteriozna kontaminirana zona u kojoj ne treba boraviti, za neke izazov, ali nekima je to još uvek dom.

Bivša medicinska sestra Valentina još uvek živi u kontaminiranoj zoni, a na kanalu Chernobyl TV na Jutjubu postoji njen intervju star dve godine koji je zbog serije ponovno postao aktualan.

Valentina se s mužem koji je radio u elektrani doselila u Pripjat i tamo su zajedno živeli do eksplozije. Baka je opisala šta se dogodilo u noći kada se dogodila eksplozija. Jedan njen kolega iz bolnice došao je po nju oko 1:35 (eksplozija se dogodila u 1:24) i rekao joj da hitno dođe u bolnicu.

- Radili smo celu noć. Došla sam kući tek ujutro. Stalno sam razmišljala kako ću spasiti svoju decu pa sam ih odlučila poslati u Bjelorusiju. Moja kći je umalo poginula jer je na brodu bila golema gužva - kazala je Valentina.

Starica je ispričala da je učinila nešto jako opasno za svoju prijateljicu čiji je muž poginuo te noći.

- Ona me nazvala i pitala je li došao u bolnicu. Rekla sam da nije. Onda me zamolila da odemo zajedno u elektranu proveriti je li on još tamo. Otišla sam s njom, sigurna sam da bi i ona učinila isto za mene - priča starica.

Valentinin muž umro je nakon 40 godina braka, a ona je danas sama u jednom selu u Zoni isključenja. Vreme provodi sa životinjama, peca i uzgaja biljke.

- Htela bih poručiti ljudima da je naš planeta cvet svemira i da smo tu samo gosti. Zemlja nam je darovana i trebamo je održavati sigurnom. Želim mir, blagostanje i sklad. Zaista imamo dovoljno da budemo srećni - zaključila je baka Valentina.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.