RODITELJI JOJ DALI IME KOJE JOJ JE ZAMALO UNIŠTILO ŽIVOT: Svi su joj se rugali, shvatićete zbog čega!
Marihuana Pepsi, Foto: Facebook printscreen

ime nije sudbina

RODITELJI JOJ DALI IME KOJE JOJ JE ZAMALO UNIŠTILO ŽIVOT: Svi su joj se rugali, shvatićete zbog čega!

Kaže kako su joj se u školi rugali, a učitelji i šefovi pokušavali su je nagovoriti da legalno promeni ime, ali ona je to odbila

Objavljeno:

Žena koja je čitav život pokušavala da prihvati neobično ime koje su joj dali roditelji stekla je doktorat.

Marihuana Pepsi Vandik (46) odbijala je da promeni ime kako bi pokazala sebi i drugima da je moguće prevladati prepreke.

Majka jednog deteta, prošli mesec i službeno je postala dr. Marihuana Pepsi nakon što je stekla doktorat na univerzitetu u Viskonsinu.

Za Milwaukee Journal Sentinel Marihuana je rekla da je njeza mama Megi Džonson odabrala to ime za nju jer je smatrala da će je "odvesti oko sveta". Inače, Marihuana ima i dve sestre - Kimberli i Robin.

Vandik koja je napustila nestabilan dom kad je imala 15 godina, završila je srednju školu i nastavila da studira. Vrlo brzo samoj sebi obećala je da će doktorirati, prenosi Daily Mail.

Kaže kako su joj se u školi rugali, a učitelji i šefovi pokušavali su je nagovoriti da legalno promeni ime, no ona je to odbila.

- Ljudi od toga prave tako veliku stvar, nisam se mogla izvući - rekla je.

I tema njinog doktorata povezana je s njenim imenom: "Crna imena u belim učionicama: Ponašanje učitelja i percepcija učenika".

Vandik je rekla da su studenti koje je intervjuisala za svoju tezu imali slična iskustva s odrastanjem u kojima su ih nastavnici više puta ispitivali o imenima.

Marihuana Pepsi zaposlena je na koledžu Beloit, fakultetu liberalnih umetnosti u Viskonsinu, i kaže da uprkos svom imenu, nikad nije pušila marihuanu i da ne pije Pepsi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.