MOJ MUŽ JE EUTANIZIRAN: Potresna ispovest žene čiji je suprug dobio užasnu bolest - oproštaj je bio bolan...
Kristin i Troj, Foto: Facebook printscreen

dostojanstvena smrt

MOJ MUŽ JE EUTANIZIRAN: Potresna ispovest žene čiji je suprug dobio užasnu bolest - oproštaj je bio bolan...

Kristin Tornton je ležala pored svog partnera Troja i šaptala mu na uvo dok mu se život završavao

Objavljeno:

Jedna žena je ispričala potresnu priču o smrti svog supruga na klinici za eutanaziju.

Kristin Tornton je ležala pored svog partnera Troja i šaptala mu na uvo dok mu se život završavao. Majka dvoje dece kažu da je to vrsta smrti koju je par očajnički želeo.

Troj je patio od višestruke atrofije mišića, neizlečive i teške bolesti. I dok su droge preplavljivale njegovo telo, mogao je da čuje svoju ženu još oko dva minuta pre nego što je umro.

- Meni je to bilo mirno i ja sam se samo pobrinula da kažem sve što bih mogla smisliti da kažem. Rekla sam mu koliko ga volim i kako ću se pobrinuti da ga deca nikada ne zaborave, da će znati koliko su je bio poseban.

Troj je bio vatrogasac
Troj je bio vatrogasac foto: Facebook printscreen

U australijskoj državi Viktoriji, odakle je par, stupio je na snagu zakon koji dozvoljava pacijentima u terminalnoj fazi bolesti da traže eutanaziju, što je prvi takav akt u zemlji. Eutanazija je moguća za pacijente u terminalnoj fazi bolesti starije od 18 godina i koji žive u državi Viktoriji i imaju manje od šest meseci života ili manje od godinu dana za osobe koje pate od multiple skleroze ili neuromotornih bolesti.

Kristin kaže da nije bilo dileme oko Trojeve odluke da umre. Rekla je:

- Ne pitam se da li je to prava stvar. Znam tačno kako se on osećao. Plašio se onoga što je dolazilo (od njegove bolesti). Ja sam u miru da sam uspela da ispunim Trojeve želje. Imali smo toliko razgovora o tome, tako dugo. Radi se o njegovom pravu da izabere dobru smrt umesto one mučne. Da očuva dostojanstvo. To je i dobio.

Troj, veteran vatrogasac, odlučio je da umre brzo, smrtonosnom injekcijom, a ne polako od višestruke atrofije sistema. Kako se bolest odvija, bolesnici se svedu na vegetativno stanje i često umiru od gušenja na sopstvenom sluzokožOM, jer ključne funkcije poput gutanja postaju nemoguće.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.