JEZIVA TEORIJA O NEREŠENOJ MISTERIJI NESTANKA LETA MH370: Stručnjak tvrdi da je PILOT imao podmukli PLAN
Da li pilot namerno srušio avion?, Foto: Youtube printscreen

strašne tvrdnje

JEZIVA TEORIJA O NEREŠENOJ MISTERIJI NESTANKA LETA MH370: Stručnjak tvrdi da je PILOT imao podmukli PLAN

Nestanak Boeinga 777 Malaysia Airlinesa smatra se jednim od najvećih misterija u istoriji avionskih nesreća

Objavljeno:

- Laku noć, Malaysian 370 - bile su zadnje reči kapetana leta MH370 koji je nestao 8. marta 2014.

Poleteo je iz Kuala Lumpura prema Pekingu i nestao s radara svega 38 minuta nakon poletanja. Kada ga je pronašao vojni radar, MH370 je skrenuo s kursa i opet nestao skoro 400 kilometara udaljen od ostrva Penang u severozapadnoj Maleziji.

U avionu je bilo 227 putnika i 12 članova posade. Najmlađi putnik imao je tek dve godine.

Nestanak Boeinga 777 Malaysia Airlinesa smatra se jednim od najvećih misterija u istoriji avionskih nesreća. Pet godina od njegovog nestanka s radara zaređale su se brojne teorije šta se tačno dogodilo.

Novu teoriju izneo je Vilijam Langviše, stručnjak za avijaciju, u časopisu The Atlantic, prenosi Daily Mail. On tvrdi da je kapetan aviona Zahari Ahmad Šah ubio ili onesposobio svog kopilota i skrenuo s kursa nakon što je prešao u vazdušni prostor Vijetnama. Zatim je dekompresovao kabinu kako bi uspavao i naposletku ubio svoje putnike.

Inženjer Majk Ekser slaže se s tom teorijom i tvrdi kako je još povisio nivo leta da dekompresovanje bude brže.

- U kabini bi sve to bilo neprimetno osim što bi ispale maske s kiseonikom - rekao je Langviše.

To znači da bi ljudi u kabini bili onesposobljeni i u nesvesti kroz par minuta, a zatim bi "nežno umrli". Nakon što je njih ubio, Langviše tvrdi da je kapetan onda dekompresovao i kokpit ili namerno nosom pao u okean.

Prijatelj pilota za Atlantic je rekao da su delovi te teorije mogući. Ističe da je Šah lagano mogao da prevari kopilota tako da mu je rekao da ode nešto da proveri. Kada bi kopilot otišao iz njihove kabine, plan bi sproveo u delo. Prijatelj je potvrdio da je Šah imao problema u braku zato što je varao suprugu s brojnim stjuardesama i da je ona to znala.

Brojni stručnjaci ne slažu se ni s teorijom Langevišea i tvrde da dekompresovati kabinu nije baš jednostavno niti izvedivo na način na koji je on to opisao u svom članku. Takođe tvrde da je pilot bio strastveni avijatičar i da ne bi odveo 241 putnika u smrt zbog problema u braku.

Ipak, ovo je samo jedna od brojnih teorija što se dogodilo s 229 putnika i 12 članova posade nestalih 2014. na letu MH370. Druge govore kako ih je kopilot odveo u smrt, a neke za pad aviona okrivljuju vlasti drugih država.

Delovi Boeinga 777 pronađeni su kroz godine na raznim lokacijama, u Mozambiku, Južnoj Africi, ostrvu Rejuninon i na Mauricijusu, i to uglavnom na plaži gde ih je more izbacilo.

No, ključne dokaze - snimač podataka u letu, odnosno crnu kutiju, još niko nije pronašao. Bez njih se možda nikada ne sazna šta se dogodilo na letu MH370.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.