U PODRUMU KUĆE OVOG MILIONERA PRONAŠLI UGLJENISANO TELO: Zbog svoje PARANOJE izazvao SMRT i završio u ZATVORU
Danijel Bekvit, Foto: Montgomery County Police Department

SULUDA IDEJA DOVELA DO SMRTI

U PODRUMU KUĆE OVOG MILIONERA PRONAŠLI UGLJENISANO TELO: Zbog svoje PARANOJE izazvao SMRT i završio u ZATVORU

Danijel Bekvit (28) osuđen je na devet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo drugog stepena i ubistvo iz nehata

Objavljeno:

"Milioner sa berze" osuđen je na zatvorsku kaznu zbog smrti zidara kojeg je unajmijo da iskopa nuklearni bunker ispod njegove kuće u Merilendu.

Danijel Bekvit (28) osuđen je na devet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo drugog stepena i ubistvo iz nehata. Tokom izricanja kazne u ponedeljak, Bekvit se izvinio roditeljima radnika radnika koji je umro dok je kopao tunele 10. septembra.

Aski Kafra (21) je iskopao kilomtere prolaza ispod Bekvitove kuće kada je izbio požar. Kada su vatrogasci stigli, otkrili su "golo, ugljenisano telo" Kafre u podrumu kuće Bekvita.

Vatrogasci su takođe pronašli rupu u podu koja je bila duboka oko 6 metara i spuštala u tunele koji su se prostirali na oko 60 metara, prema sudskim dokumentima.

Bekvitov advokat Bonsib je rekao da je Bekvit, koji je godinama zarađivao "sedam cifara" trgovanjem deonicama, bio zabrinut zbog nuklearnog oružja i napetosti sa Severnom Korejom, pa je odlučio da izgradi sigurnu lokaciju za sebe.

Bekvit je uložio velike napore da izgradnju svog podzemnog bunkera drži u tajnosti, prema sudskim dokumentima. U nekim prilikama je Kafra vozio od Silver Springa do kuće u Betesdi, ali mu je dao da nosi tamne naočare kako ne bi znao tačno gde radi.

Tužioci su rekli da je Bekvitov dom opasan jer je bilo teško pobeći u hitnim slučajevima. Sudski dokumenti kažu da je kuća "održavana u uslovima" deponije "(ogromne gomile smeća i odbačenih stvari koje su bile razbacane po kući) sa uskim putevima nalik na lavirint."

Rečeno je da je tokom iskopavanja u septembru 2017. godine, Kafra osetio miris dima i poslao je tekstualnu poruku Bekvitu. Milioner je pokušao da spasi. Kafru, ali nije mogao jer ga je preplavio dim, tvrdio je njegov advokat.

Tokom osuđujuće presude u ponedeljak, majka Kafre, Klaudija Khafra, rekla je da je smrt njenog sina „ostavila slomljenu“.

- Stalno me muči osećaj praznine - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independet.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.