PRONAŠAO BIOLOŠKU PORODICU NAKON 40 GODINA: Ono što je tajna služba uradila njegovim roditeljima je STRAVIČNO
Havijer je pronašao biološku porodicu, Foto: AP

TUŽNA PROŠLOST ARGENTINE

PRONAŠAO BIOLOŠKU PORODICU NAKON 40 GODINA: Ono što je tajna služba uradila njegovim roditeljima je STRAVIČNO

Havijer Daruk Mijalčuk imao je samo četiri meseca kada su njegov otac i trudna majka nestali u Buenos Airesu

Objavljeno:

Muškarac čiji su roditelji bili oteti od strane argentinskih agenatatajne službe 1977. godine, ponovo je bio povezan sa svojom biološkom porodicom.

Havijer Daruk Mijalčuk imao je samo četiri meseca kada su njegov otac i trudna majka nestali u Buenos Airesu. Kasnije ga je usvojila porodica koja nije znala njegovu prošlost.

Ali pre nekoliko godina počeo je da sumnja u svoj pravi identitet i tražio pomoć od organizacije za ljudska prava Bake trga Majo. Ta grupa pronalazi decu disidenta koji su ubijeni ili prisilno nestali tokom vojne diktature u Argentini, koja je trajala od 1976. do 1983. godine, i upoznaje ih sa njihovim biološkim porodicama.

1 / 3 Foto: AP

Daruk je 130. dete koje je organizacija identifikovala, nakon što je izvršila DNK testove. Obraćajući se novinarima, zahvalio se svom stricu Robertu Mijalčuku, za koga je rekao da ga je tražio protekle četiri decenije.

- Restitucija mog identiteta je, za mene, počast mojim roditeljima, milovanje duše, simbol sećanja, istine i pravde - rekao je Daruk.

- To je simbol da, ako moram da to definišem sada, ne postoji ništa značajnije od zagrljaja sa ujakom, i toga što je posle 40 godina potrage mogao da kaže:" Jeste li vi Havi? " i zagrlio me kao što niko nikada ranije nije uradio, i niko više neće moći.

On je dodao da će sada pokušati saznati više informacija o svojim roditeljima, Huanu Manuelu Daruku i Eleni Mijalčuk.

Oko 30.000 ljudi ubila je vojna hunta u Argentini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.