HOLANDSKA TINEJDŽERKA IPAK NIJE EUTANIZIRANA? Obrt u potresnoj priči, istina je MNOGO GORA
Noa Pothoven, Foto: Facebook printscreen

SVI SU PISALI O NJOJ

HOLANDSKA TINEJDŽERKA IPAK NIJE EUTANIZIRANA? Obrt u potresnoj priči, istina je MNOGO GORA

Navodno je eutanazirana kod kuće uz pomoć klinike u njenoj dnevnoj sobi

Objavljeno: 16:57h

Sedamnaestogodišnja devojka koja je silovana kao dete nekoliko puta, legalno je eutanazirana prošle nedelje, pisao je Daily Mail, a ova je vest u jednom danu postala viralna.

Noa Pothoven iz Arnhema u Holandiji patila je od teške depresije pa se nije mogla nositi sa stanjem u kojem se nalazila. Navodno je eutanazirana kod kuće uz pomoć klinike u njenoj dnevnoj sobi, ležeći u bolničkom krevetu, a nekoliko dana pre smrti, svoju je odluku javno podelila na Fejsbuku i Instagramu.

Novinarka Naomi O'Liri dopisnica za POLITICO Europe, na Tviteru je napisala:

- 17-godišnjakinja žrtva silovanja NIJE eutanazirana u Holandiji! Trebalo mi je oko deset minuta da proverim s novinarom koji je napisao originalnu priču u Holandiji. Noa Pothoven tražila je eutanaziju i odbijena je.

Još je dodala kako se devojka godinama bori s anoreksijom i drugim bolestima. Bez da je rekla roditeljima, tražila je eutanaziju i odbijena je.

- Ako ikada brinete oko toga možete li verovati u neku priču ili ne, najbolje je da pogledate je li Rojters pisao o tome. Ja sam se novinarstvu učila na Rojtersu, to je ono što oni najbolje znaju - napisala je na Tviteru.

Naomi je još napisala kako je Pothoven počela da odbija hranu i tečnost, a njeni roditelji i lekari dogovorili su se da je neće terati da se hrani. Osim toga, kaže novinarka, kako je devojka prebačena na palijativnu negu i odlučeno je kako ju neće forsirano hraniti, jer je sama tako tražila, a O'Liri naglašava kako to - nije eutanazija!

Dodala je da se reč eutanazija upotrebljavala u engleskim prevodima orginalnog holandskog teksta, i da je to jednostavno bio nesrećan prevod.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.