DEVOJČICA (17) IZVRŠILA SAMOUBISTVO, JER JE PALA ISPIT: Mesec dana kasnije isplivala je stravična ISTINA (FOTO)
Anamika Arutla (17), učenica iz Indije, oduzela je sebi život nakon što su objavljeni rezultati ispita u aprilu, Foto: Printscreen / Twiter

užas

DEVOJČICA (17) IZVRŠILA SAMOUBISTVO, JER JE PALA ISPIT: Mesec dana kasnije isplivala je stravična ISTINA (FOTO)

Anamika je opisana kao hrabra i pametna devojka koja je sanjala o tome da postane vojni oficir

Objavljeno: 03.06.2019. 22:52h

Anamika Arutla (17), učenica iz Indije, oduzela je sebi život nakon što su objavljeni rezultati ispita u aprilu.

Preliminarni rezultati ispita pokazali su da je Anamika pala na ispitima prve godine. Istog dana, tinejdžerka je u kući svoje bake oduzela sebi život.

Njena sestra je nakon više od mesec dana od Anamikinog samoubistva izvršila proveru rezultata ispita i otkrila da je ona zapravo ispite položila.

Ovo nije bilo samoubistvo. Ovo je bilo ubistvo od strane Vlade. Bilo je očigledno da je došlo do neke greške, ali Anamika nije sačekala da se ta greška utvrdi - rekla je Anamikina sestra.

Takođe je izjavila da je bolno svesna da se njena sestra neće vratiti, ali da želi da se bori za pravdu - za svoju sestru i za svoje roditelje.

Anamika je opisana kao hrabra i pametna devojka koja je sanjala o tome da postane vojni oficir. Trebalo je da pohađa Nacionalni kamp za kadete u Delhiju, za koji je bila izabrana na intervjuu, 10 dana pre nego što je izvršila samoubistvo.

Živela je kod bake da bi mogla da pohađa bolju školu.

Roditelji i učenici su protestovali kada su se proširile vesti o neregularnostima i administrativnim greškama u vezi sa ovim ispitima, što je dovelo do ponovnog sabiranja bodova učenicima za koje se tvrdilo da nisu položili ispite. U međuvremenu, nekoliko destine učenika je takođe izvršilo samoubistvo nakon objavljivanja rezultata.

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media