OVAJ DIREKTOR ZAPOŠLJAVA SAMO ONE KOJI PROĐU NJEGOV TEST: Pomoću ŠOLJICE KAFE procenjuje ko je dobar radnik!
Trent Ines, Foto: Youtube printscreen

zanimljivo

OVAJ DIREKTOR ZAPOŠLJAVA SAMO ONE KOJI PROĐU NJEGOV TEST: Pomoću ŠOLJICE KAFE procenjuje ko je dobar radnik!

Trent Ines, direktor firme Xero Australia, tvrdi da neće zaposliti nikoga ko ne prođe njegov test sa šoljicom kafe

Objavljeno:

Direktor je otkrio da prilikom zapošljavanja u svojoj firmi svakom potencijalnom radniku neprimetno podvali jednostavan test na temelju kojeg odlučuje hoće li dobiti posao.

Trent Ines, direktor firme Xero Australia, tvrdi da neće zaposliti nikoga ko ne prođe njegov test sa šoljicom kafe.

Objasnio je da tokom razgovora za posao radnika u jednom trenu odvede u kancelarijsku kuhinju gde mu ponudi šoljicu kafe, čaja, soka ili vode, a zatim posmatra hoće li osoba na kraju vratiti korištenu šollicu u kuhinju, prenosi Daily Mail.

- Verovatno sad odajem tajnu, ali kad dođete kod mene na intervju, odvešću vas u kuhinju i nekako navesti da otamo odete s pićem u ruci. Kad obavimo intervju obratiću pažnju hoćete li ponuditi da prljavu šoljcu vratite u kuhinju -ispričao je.

Otkrio je i iz kojeg razloga to čini.

- Možete imati razne veštine, znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na vaš stav. A stav koji ja želim se na kraju svodi na to da ste spremni počistiti za sobom. Smislio sam to kako bih znao da, bez obzira na to što radite u firmi, imate kulturu ponašanja. To je način da proverim imate li pravi sklop u glavi i hoćete li se uklopiti kod nas. Zavirite li u naše kuhinje, vijećete da su uvek besprekorno čiste - rekao je i dodao da samo 10 posto potencijalnih radnika ne ponudi da će odneti šoljicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.