TELO OVE DEVOJKE PRONAĐENO JE U PARKU U UŽASNOM STANJU! Bila je UNAKAŽENA, a i pre ubistva je zadesila TEŠKA MUKA
Kortni Heron, Foto: Policija Victorie

AUSTRALIJA

TELO OVE DEVOJKE PRONAĐENO JE U PARKU U UŽASNOM STANJU! Bila je UNAKAŽENA, a i pre ubistva je zadesila TEŠKA MUKA

U zadnje vreme, prema informacijama koje je prikupila policija, spavala je na kauču kod prijatelja, a moguće je i na putu

Objavljeno:

Prolaznici su u subotu u Melburnu pronašli u parku mrtvo telo mlade devojke koje je bilo grozno unakaženo. Brutalno ubistvo mlade beskućnice Kortni Heron (25) obnovilo je raspravu o nasilju prema ženama, koje je u Australiji "uznemirujuće uobičajeno", barem kako je to naveo UN, a prenosi BBC.

Policija veruje da je 25-godišnjakinja napadnuta u Royal Parku u predgrađu Parkvillea i da je pokušano prikrivanje njenog tela. Napad je policija opisala kao "posebno užasavajući". Prvi rezultati obdukcije nisu pokazali nikakve dokaze seksualnog napada.

Kortni Heron sa svojim je roditeljima održavala samo povremene kontakte, a iskusila je probleme s duševnim zdravljem i drogom. U zadnje vreme, prema informacijama koje je prikupila policija, spavala je na kauču kod prijatelja, a moguće je i na putu.

Za njeno ubistvo optužen je u ponedjeljak 27-godišnji beskućnik Henri Hemond, koji ostaje u pritvoru, a sledeće saslušanje je u septembru

Javnost se razbesnela jer je ovakvih slučajeva bilo niz u Melburnu prošle godine, a nedaleko od mesta gde je nađeno telo nesrećne Courtney Herron prošle godine u julu silovana je i ubijena komičarka Eurydice Dixon.

Premijer australijske države Viktoria Daniel Endrju, prenosi BBC, dao je izjavu u kojoj je kazao: "Ovde se ne radi o načinu ponašanja žena... ovde se najverovatnije radi o ponašanju muškaraca".

Prema službenoj australijskoj statistici, svaka peta žena doživela je seksualno nasilje ili pretnje od svoje 15. godine.

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.