Carstvo opasnih gmizavaca: Prvi krokodilski park u Maroku zaludeo turiste! (FOTO)

ČEKAJU MLADUNCE

Carstvo opasnih gmizavaca: Prvi krokodilski park u Maroku zaludeo turiste! (FOTO)

Kroko Park je otvoren u maju prošle godine u jugozapadnom priobalnom gradu Agadiru u neposrednoj blizini Sahare, a do sada ga je posetilo više od 200.000 domaćih i stranih turista
Objavljeno:

Kroko Park, prvi park s krokodilima u Maroku, u gradu Agadiru, je za svega deset meseci od otvaranja ušao u red nezaobilaznih turističkih destinacija u ovoj afričkoj državi, javlja Anadolu Agency (AA). Zašto krokodili spavaju s jednim oko otvorenim? Otvoren je u maju prošle godine u jugozapadnom priobalnom gradu Agadiru u neposrednoj blizini Sahare, a do sada ga je posetilo više od 200.000 domaćih i stranih turista.

Izvršna direktorka Parka Arijane Marineti tvrdi da trend rasta posećenosti tog kompleksa nadilazi očekivanja, a posebno zadovoljstvo ističe zbog toga što Park posećuje veliki broj školskih ekskurzija i porodica sa decom jer je park projektovan kao velika dečija igraonica.
Ulazak u Park kroz kapiju koja je napravljena u obliku krokodilovih usta posetiocima nudi jedinstven osećaj i nezaboravno iskustvo druženja sa 325 krokodila koliko ih trenutno živi u veštačkoj močvari unutar parka.
Park se prostire na tri hektara površine, a njime upravlja marokansko-francuska kompanija.
Veterinar Patris Burn tvrdi da je većina krokodila u Park donesena sa ostrva Jarbe u Tunisu.
- Ovog juna očekujemo i prve bebe krokodile u Parku. Biće to prvi krokodili koji su se izlegli u Maroku. U parku imamo ukupno 23 vrste krokodila, a najviše je nilskih - otkriva Burn.
U kompleksu Parka su otvorene i radnje koje posetiocima nude suvenire s motivima krokodila i divljim svetom reptila.
(Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.