HAOS U GLAVI, SJAJNA DISKO LOPTA! Čistio instrument iz 1960-ih, pa završio na LSD-u koji ga je radio 9 sati!
Eliot Kurtis, Foto: Printscreen

pa da li je moguće?

HAOS U GLAVI, SJAJNA DISKO LOPTA! Čistio instrument iz 1960-ih, pa završio na LSD-u koji ga je radio 9 sati!

Kaže kako je na instrumentu video nekakve kristaliće, ali nije im dao poseban značaj

Objavljeno:

Inženjer koji se dobrovoljno javio da popravi vintaž sintesajzer završio je na slučajnom tripu kad je pokušavao očistiti i popraviti instrument. Eliot Kurtis svakodnevno se bavi svakakvim tehničkim problemima pa kad mu se pružila prilika da popravi analogni muzički modularni instrument imena Buchla Model 100 oberučke ju je prihvatio. Ali onome što se dogodilo nije se ni najmanje nadao.

Instrument se nalazi u vlasništvu muzićkog odeljenja California State Univerziteta i bio je u ormaru godinama pre odluke da ga poprave prošle godine. Kako izveštava San Francisco KPIX5, Kurtis je instrument odneo kući u svoju radionicu kako bi izvršio popravke. Kaže kako je na instrumentu video nekakve kristaliće, ali nije im dao poseban značaj. Nastavljajući sa svojim radom, Kurtis je poprskao otapalo za čišćenje na instrument i počeo gurati otapajući kristal prstom dok je pokušavao očistiti područje.

Oko 45 minuta kasnije počeli su ga hvatati "čudni i uzbudljivi osećaji", koji su trajali otprilike devet sati.

Eliot Kurtis
Eliot Kurtis foto: Printscreen

- Bilo je... bilo je kao da sam bio na LSD-u, rekao je. Kasnije je saznao da se dogodilo upravo to. Tri testa identifikovala su kristal kao LSD, a stručnjak je objasnio kako droga može ostati potentna decenijama ako se drži na hladnom i mračnom mestu, što je ovde bio slučaj. Stručnjak je takođe potvrdio da je moguće uneti hemikaliju kroz kožu, pod pravim uslovima. Što je ovde takođe bio slučaj. Kurtisova supruga Holi svedočila je tome i rekla je kako je cela situacija bila "superdivlja", prenosi Index.hr. - Mislim da je ova cela situacija lepo poglavlje u istoriji kontrakulture, rekla je. Ali kako je LSD uopšte završio na instrumentu? Postoje glasine da su muzičari koji su koristili instrument šezdesetih godina prošlog veka natopili deo njega LSD-om kako bi, kad su nastupali, trebali samo dotaknuti instrument i zatim polizati prst. Nije potvrđeno je li se to dogodilo i ovdje, ali niko nije isključio tu mogućnost. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.