ČAK DVE GODINE SU SLUŠALI NEOBIČAN ZVUK U SVOJOJ KUĆI: Onda su otkrili UŽAS koji im je živeo u zidovima!
U zidovima su živele pčele!, Foto: Las Provincias printscreen

JEZIVO

ČAK DVE GODINE SU SLUŠALI NEOBIČAN ZVUK U SVOJOJ KUĆI: Onda su otkrili UŽAS koji im je živeo u zidovima!

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli da spavaju

Objavljeno:

Bračni par u Španiji noćima nije mogao da spava zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi.

Taj ih je zvuk dve godine izluđivao, a onda su otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile masivno gnezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pinos Puente u blizini Granade, javlja Daily mail.

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli da spavaju. Tek je kasnije utvrđeno da se radi o pčelama pa su u pomoć pozvali lokalnog pčelara Serđa Guerera.

U video snimku koji je objavljen na internetu vidi se kako Guerero radi na čišćenju ogromne košnice, a procenjuje da se u njoj nalazi čak 80.000 pčela. Zauzele su velik deo zida i raširile se gotovo celom visinom spavaće sobe. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvadio je košnicu
Izvadio je košnicu foto: Las Provincias printscreen

Guerero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u micanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija. O ovom je slučaju rekao da ne razume kako su ti ljudi mogli gotovo dve godine živeti s toliko puno pčela.

- Košnica je bila zaglavljena tamo i oni nisu mogli spavati. Cele su noći slušali zvuk pčela. Trebalo mi je sedam sati da košnicu izvadim, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu. Celi je proces prošao bez problema - rekao je Guerero, koji je uz pomoć posebnog sistema za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno.

Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je s klimatskim promenama jer je stabala sve manje, kaže Guerero.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.