NAJOPASNIJA ŽENA U AMERICI: Ona želi da zabrani abortus u celom svetu!
Džanet Porter, Foto: AP

džanet porter

NAJOPASNIJA ŽENA U AMERICI: Ona želi da zabrani abortus u celom svetu!

Zakon kojeg je predložila Džanet Porter ovih je dana uveden u 11 država

Objavljeno:

Ona veruje da život počinje začećem, a da je homoseksualnost izbor.

Izjavila je da su istospolni brakovi bili uzrok biblijskih poplava, pa je Noa mora spašavati ljude u svojoj arki i glavna je pokretačica kampanje iz početka devedesetih za lečenje homoseksualaca od homoseksualnosti.

Njeno ime je Džanet Porter i jedna od najgorih konzervativaca u Americi, koja je čak i uglednu sutkinju američkog Vrhovnog suda Rut Bader Ginsburg, koja je inače Jevrejka, optužila da je rasista.

Porterova je, poput Trampa, bila pobornik teorije zavera da Barak Obama krije svoj rodni list, jer nije rođen u Americi, nego u Keniji, te kao osoba koja nije rođena u SAD-u ne može biti predsednik Amerike. Obama je rođen u Americi, tačnije na Havajima, a mnogi su analitičari ovo nebulozno isterivanje Obaminog porekla protumačili kao rasističku reakciju na činjenicu da je Obama prvi američki predsednik afro-američkog porekla

Ali, tu nije kraj delovanjima Džanet Porter. Predsednica je organizacije The Southern Poverty Law Center, koju mnogi stavljaju u grupu ekstremnih grupa, naročito prema LGBT populaciji. Koliko je 'pomaknuta' sa svojim stavovima govori i podatak da je čak upela ostati bez emisije na jednom hrišćanskom radiju jer su je smatrali previše ekstremnom, a kako i ne bi kad je počela zagovarati hrišćansku supremaciju.

Levica i liberali je naravno ne podnose, ali ima i gomilu neprijatelja među desničarima i konzervativcima. Međutim, u Trampovoj Americi ona je upravo ostvarila jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri. Naime, uspešno je izlobirala donošenje zakona u Ohaju, jednog od najstrožih zakona o pobačaju na svetu, a to je takozvani 'zakon otkucaja srca', kojim se brani abortus nakon šest nedelja trudnoće.

No, Porterova neće stati na Ohaju - njen je cilj, piše Guardian, svoju konzervativnu borbu protiv abortusa proširiti na celi svet. Džanet Porter potrošila je devet godina svog života kako bi lobirala i tražila ovaj zakon, a nisu ga podržale čak ni tradicionalne grupe koje se bore protiv abortusa, poput udruženja Ohio Right to Life. Čak je i republikanski guverner dva puta stavio veto na zakon s argumentom da nije u skladu s postojećim zakonom. Ovaj zakon, kao i Džanet Porter, redovno se smatraju opasnim i ekstremnim pojavama u društvu, nastavlja Guardian.

Međutim, prava koja su davno izborena poljuljana su nakon što je Donald Tramp nedavno imenovao dvoje kontroverznih vrhovnih sudija, dok istovremeno raste broj federalnih sudija koji se protive abortusu. Zakon kojeg je predložila Džanet Porter ovih je dana uveden u 11 država i krajnji je cilj rušenje presude iz sudskog procesa Roe protiv Vejd, nakon kojeg je u Americi legaliziran pobačaj na zahtev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživeti bez majke (obično do 7. meseca). Nakon 7. meseca pobačaj se dozvoljava, ako je ugrožen život majke.

Ono što Porterovu čini još opasnijom je činjenica da sami lekari kažu da je 'otkucaj srca' na kojeg se konzervativci pozivaju medicinski neutemeljen, jer su udovi embriona nakon šest nedelja još uvek samo male 'kvrge' i pulsirajuća tkiva oko srca još nisu razvijena. Ujedno podsećaju da je šesta nedelja trudnoće kod većine žena vreme kada uopšte ni ne znaju da su trudne.

Džanet Porter je 2010. počela raditi na ovom zakonu, a prvi uspeh je ostvarila kada je u Ohaju progurala parcijalni zakon o abortusu, kojim se maloletnicima zabranjuje abortus bez pristanka roditelja, te je uvedeno obavezno čekanje od najmanje 24 sata između posete ginekologu i abortusa.

Osim suludih kampanja koji duboko zadiru u ljudska prava, Porterova je poznata i po još nekim kontroverznim stvarima. Bila je glasnogovornica kandidata za američkog senatora Roja Mura i to nakon što je bio optužen za seksualno napastvovanje i proganjanje tinejdžerka dok je bio u svojim tridesetima. Na pitanje kako može raditi s takvim čovekom dala je sledeći odgovor:

- Poznajem ga 20 godina i znam ga zbog njegovog odnosa prema deset božjih zapovedi. Ako na svetu postoji jedan nevin čovek, onda je to on i nema šanse da je počinio stvari koje mu se stavljaju na teret - rekla je.

Ujedno je poznata i po tome da ne bira sredstva kako bi skrenula pažnju na svoje akcije. Organizovala je 'svedočenje' fetusa putem ultrazvuka, a tokom zadnje kampanje članovima zakonodavnog odbora poslala je stotine rozih i plavih balona, pa čak i unajmila avion kojim je letela iznad zgrade suda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.