TRANSRODNOJ OSOBI NAPRAVLJENE GENITALIJE OD KOŽE RIBE! Ova operacija je PREKRETNICA u medicini
Hirurzi su izveli komplikovanu operaciju, Foto: Youtube printscreen

veliki podvig hirurga

TRANSRODNOJ OSOBI NAPRAVLJENE GENITALIJE OD KOŽE RIBE! Ova operacija je PREKRETNICA u medicini

Nova metoda je nada mnogim transrodnim osoba

Objavljeno:

Jedna žena, poznata samo pod imenom Maju, postala je prva transrodna osoba na svetu kojoj je urađena operacija rekonstrukcije vagine u kojoj je korišćena koža ribe tilapije.

Žena je već imala tu operaciju 1999. godine, međutim usled komplikacije njene genitalije su se "skupile". Nakon toga, ona je zbog pretrpljene agonije stupila u celibat.

Ona je čula za hirurga u Brazilu koji pravi genitalije osobama koje su promenile pol od membrana riba. Podvrgunta je operaciji 23. aprila. To podrazumeva stvaranje reza gde bi vagina trebalo da bude pre umetanja kalupa u obliku genitalija obloženog kožom tilapije. To se zatim apsorbuje u telo što ubrzava zarastanje i transformiše se u tkivo slično onome u kome se nalazi vaginalni trakt.

Tri nedelje kasnije, Maju, koji radi kao cvećarka, "oduševljena" je rezultatima i konačno se oseća kao "prava žena". Hirurzi čak misle da bi mogla da ima seks za samo nekoliko meseci.

Operaciju je izveo profesor Leonardo Bezera.

- Uspeli smo da stvorimo vaginu fiziološke dužine, kako u debljini tako i povećavajući je, a pacijentkinja se izuzetno dobro oporavila - rekao je profesor Bezera.

- Lako hoda okolo, nema bola i normalno mokri. Za par meseci verujemo da će moći da ima seksualne odnose.

Sterilizirana koža ribe bez mirisa ostala je u Maju šest dana, gde se apsorbovala u njeno telo. Hirurzi su zatim ubacili "veliki tampon" od silikona. To će biti ostavljeno unutar Maju šest meseci kako bi se sprečilo zatvaranje vaginalnog zida.

Maju je bila četvrta osoba u Brazilu koja je podvrgnuta tada ekperimentalnoj operaciji rekontrukcije vagine. Međutim, operacija nije izvršena kako treba, i ona je doživela puno neprijatnosti. Nije mogla da ima odnose, zbog čega se razvela od svog partnera sa kojim je bila 12 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.