UVREDIO KRALJEVSKU BEBU, PA DOBIO OTKAZ: Čuvenog britanskog voditelja svi su prozvali RASISTOM (FOTO)
Arči se nedavno rodio, Foto: Tanjug

NEUKUSNO

UVREDIO KRALJEVSKU BEBU, PA DOBIO OTKAZ: Čuvenog britanskog voditelja svi su prozvali RASISTOM (FOTO)

Gnjusan rasistički ispad upućen tek rođenom detetu razbesneo je Englesku, ali i svetsku javnost

Objavljeno: 14:39h

Nakon što su princ Hari (34) i Megan Markl (37) svetu u sredu ponosno predstavili sinčića Arčija engleski voditelj Deni Bejker (61) na Tviteru je objavio fotografiju na kojoj jedan par pozira s majmunom odevenim u svečano odelo, a ispod nje je napisao: "Kraljevska beba izlazi iz bolnice".

Gnjusan rasistički ispad upućen tek rođenom detetu razbesneo je Englesku, ali i svetsku javnost.

Deni je spornu fotografiju izbrisao s društvene mreže čim su ga korisnici iste počeli zatrpavati kritikama, no već je bilo prekasno.

Uvredljiva objava
Uvredljiva objava foto: Twitter printscreen

Naime, posramljeni Bejker u četvrtak ujutro dobio je otkaz na BBC-ju, gde je vodio radijsku emisiju "BBC Radio 5 Live", objavio je Daily Mail.

- Ja nisam rasista! Samo sam hteo da se našalim, ali zapravo sam šokiran vlastitom glupošću... Čim sam shvatio da je moja objava uvredljiva, obrisao sam je... Duboko se izvinjavam - pokušao se opravdati Bejker, ali bezuspešno.

- Njegova ozbiljna greška u prosuđivanju protivi se svim vrednostima za koje se mi kao radijska stanica zalažemo. Deni je briljantan voditelj, ali više neće biti deo našega tima - saopštili su s BBC-ja, i sami zgroženi Bejkerovim poređenjem malenog Arčija s šimpanzom.

- Rugati se bebi zbog boje kože i porekla njegove majke - apsolutno dno dna! Ti si smeće od čoveka - komentisali su ljutiti korisnici Twittera.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.