BLIŽE RAJU NE MOŽE! Crkvu iz 14. veka preuredili u DOM IZ SNOVA a sada ga PRODAJU za DEBELE PARE! (FOTO)
Crkva preuređena u dom, Foto: Onthemarket.com

kuća iz snova

BLIŽE RAJU NE MOŽE! Crkvu iz 14. veka preuredili u DOM IZ SNOVA a sada ga PRODAJU za DEBELE PARE! (FOTO)

U selu Somerset, nadomak britanskog gradića Exetera, vlasnici su od stare crkve i okolnog poseda napravili moderan i udoban dom koji se prostire na 2126 kvadratnih metara

Objavljeno: 19:15h

Crkva u selu Somerset je izgrađena davne 1856. godine, kad je zamenila kapelicu koja je tamo bila od 1544.. Sada su je njeni vlasnici prenamenili u dom u kojem i stanuju, zadržavajući njene originalne karakteristike poput izloženih vanjskih greda, stropa koji ide u luk i šarenih vitraja koji se nalaze u nekoliko prostorija.

Vlasnici su staru crkvu transformirali u udoban trosobni stan, a u vrtu s prednje strane zgrade su im ostali i nadgrobni spomenici. Naime, groblje koje je u krugu nekadašnje crkve takođe se nalazi na njihovom privatnom posedu.

foto: Onthemarket.com

Iako su zadržali mnoga obeležja stare crkve, neke su stvari i sami napravili, poput ručno izrađene kuhinje u kojoj prevladava hrastovo drvo. U kuhinji su moderan štih dobili i s duplim keramičkim sudoperom, frižiderom za vino koji se izvlači, perilicom posuđa i plinskim štednjakom.

foto: Onthemarket.com

Na samom ulazu na posed od 2126 kvadratnih metara stoje stara masivna gotička drvena vrata, a dom ima i golemi hodnik koji je imala i crkva, veliki otvoreni prostor koji je zamišljen kao boravak, protstoriju za umivanje i molitvu i kuhinju, tri spavaće sobe, dva kupatila i foaje.

foto: Onthemarket.com

Sve su spavaće sobe uređene u modernom stilu, a iz dve na spratu se pruža neverojatan pogled na ovo slikovito mesto. Iz glavne spavaonice ide se ravno u najveće kupatilo, a ima i prostoriju koja služi kao ormar.

U sobama, kao i u kuhinji, prevladava hrastovo drvo, koje krasi i golemu ostavu u kojoj su 'skrivene' vodovodne cevi, mašina za veš i sušilica. Ova je građevina nakon transformacije u moderan dom, dosegla vrednost od 650 hiljada funti (skoro pet i po milion evra).

foto: Onthemarket.com

BONUS VIDEO:

MILION GODINA IH PRIRODA STVARALA, VANDALI IH UNIŠTILI ZA MINUT! Besramna krađa izuzetno retkih dragocenosti! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.