MAJČINSKIM INSTIKTOM SPASILA BEBU: Tokom trudnoće osetila nešto čudno, u bolnici otkrila da joj se događa UŽAS
Ajla je verovala instiktu, Foto: Facebook printscreen

UPOZORENJE TRUDNICAMA

MAJČINSKIM INSTIKTOM SPASILA BEBU: Tokom trudnoće osetila nešto čudno, u bolnici otkrila da joj se događa UŽAS

Primetila je nešto neobično

Objavljeno:

Slušajući svoj instinkt i telo, Ajla Heler je uspela da spasi svoju bebu od tragedije u 38. nedelji trudnoće.

- Odlučila sam da želim javno da podelim šta mi se dogodilo u nadi da će to jednog dana pomoći nekome drugome - napisala je Heler na Fejsbuku dve nedelje nakon porođaja.

Objašnjava da je njena 38. nedelja trudnoće počela kao i svaki drugi dan, ali je ujutro primetila da je Medi ne udara tako aktivno kako je to obično bilo.

- Do podneva, osetila sam da je u položaju u kojem se inače jako često pomiče, ali taj put tih udaraca gotova da nije ni bilo, ali sam barem nešto osetila - kaže Heler.

- Do 19 sati trudila sam se da ne razmišljam o tome. Moj suprug je prislonio ruku na trbuh i upitao me je li udarala nogama. Postalo mi je neprijatno, neki ružni osećaji su me preplavili kad sam shvatila da se celi dan beba nije pomaknula. Okupala sam se, popila sok od narandže, suprug Dalton je lagano dodirivao trbuh i pokušavao da izazove reakciju. Čak smo i slušali otkucaje njenog srca na kućnom fetalnom dopleru (bilo je otkucaja). Ali još uvek nije bilo pokreta - ispričala je Heler.

Nakon što su pročitali mnogo protivrečnih informacija na internetu - u nekim člancima je pisalo da odmah odu u bolnicu, a drugi su pisali da je dete verovatno dobro, samo mu ponestaje mjesta u trbuhu - nazvala je babicu. Rečeno joj je da odmah ode u bolnicu, gde su je stavili na hitni carski rez.

Medise rodila živa i zdrava. Evo šta se dogodilo:

- Moja posteljica je prerano ostarela, kalcificovana, i zapravo odumrla. (Takođe su mi rekli da ne znaju zašto se to događa i ništa nisam mogla da uradim da to sprečim.) To je dovelo do toga da Medi nije primala dovoljno kiseonika ili hrane koliko je trebalo. Zbog toga je pokušavala da sačuva energiju, zbog čega se prestala kretati.

Da Haler nije verovala svojim instinktima, Medi verovatno ne bi preživela noć.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.