ČISTAČ PROZORA PAO SA 47. SPRATA I PREŽIVEO! Lekari ga nazvali ČUDOM, a spasilo ga je OVO!
Alsides je čudom ostao živ, Foto: Screenshot

NAJSREĆNIJI ČOVEK

ČISTAČ PROZORA PAO SA 47. SPRATA I PREŽIVEO! Lekari ga nazvali ČUDOM, a spasilo ga je OVO!

Za seriju Morgana Frimana 'Priča o Bogu' ispričao je sve o tragičnom događaju

Objavljeno:

Alsides Moreno (49) je 2007. pao s 47. sprata nebodera i preživeo.

Lekari su ga nazvali čudom. Nakon pada, prebačen je u obližnju bolnicu gde je stavljen u stanje inducirane kome s povredama mozga, kičme i grudnog koša a imao je i slomljena rebra, desnu ruku i obe noge. Otada je prošao mnoge operacije.

Za seriju Morgana Frimana 'Priča o Bogu' ispričao je sve o tragičnom događaju.

- Čistio sam prozore. Voleo sam vodu i sapunicu i osećaj kada čistač pritisne uz prozor. Počeli bi da čistimo na vrhu i čistili bi sve do dna zgrade, obožavao sam to - počinje svoju priču Alsides.

S mlađim bratom Edgarom Moreno se 7. decembra 2007. godine pripremao za čišćenje prozora na luksuznom neboderu Solow Tower na Menhetnu.

Liftom su došli do zadnjeg sprata pa su se potom popeli na krov, a temperatura napolju je bila oko nule. Nekoliko trenutaka kasnije dogodila se katastrofa. Edgar je na mestu poginuo, a Alsides je, zahvaljujući nizu faktora preživeo. Pretpostavlja se da su ga spasili vazduh koji je strujao između nebodera kao i skela koja je 'preuzela' snagu udara.

- Probudio sam se iz kome tek 24. decembra. Kraj bolničkog kreveta sedela je moja supruga. Kad sam progovorio, lekari su me nazvali čudom - priča Alsides.

- Kada nekoga nešto pitam, nikada ne dovršim pitanje. Neke stvari ne radim dobro. To su sve posledice pada. Ne mogu više da trčimi zbog povrede kičme, ali sreća je što uopšte mogu da hodam - kaže Moreno.

- Mislim da me Bog spasio, ali voleo bih da mi odgovori na neka pitanja. Zašto ja? Je li to moja druga prilika da radim dobra dela? - pita se Alsides.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.