MAJKA TROJE DECE IZGUBILA TELEFON: Kada su ga pronašli, u njemu su otkrili MRAČNU TAJNU koju je dugo skrivala
Abdi se pridružila ISIS-u, Foto: Linkedin

razotkrivena

MAJKA TROJE DECE IZGUBILA TELEFON: Kada su ga pronašli, u njemu su otkrili MRAČNU TAJNU koju je dugo skrivala

Do tog je otkrića došlo nakon što je ona izgubila telefon u kojem su pronađene porodične fotografije

Objavljeno:

Majka troje dece koja živi u Nemačkoj i radi kao organizatorka događaja razotkrivena je kao ISIS-ova nevesta koja je regrutovala desetine žena iz Velike Britanije.

Do tog je otkrića došlo nakon što je ona izgubila telefon u kojem su pronađene porodične fotografije.

Zlokobni život Omaime Abdi otkriven je kad je telefon koji je koristila dok je bila u kalifatu izgubila, a pronašao ga je jedan arapski novinar, piše The Sun.

U tom su telefonu pronađene fotografije iz vremena dok je Abdi živela u Siriji, gde je bila udana za jednog od ISIS-ovih boraca.

Ova 34-godišnjakinja, koja je radila i kao prevoditeljka u Hamburgu u Nemačkoj, kasnije je odbacila veo i živela promenjenim životom.

Ali prošlost su otkrile fotografije s njenog starog telefona. Na jednoj se vidi kako dečak stoji kraj štanda sa sokom. Na glavi ima šešir s logom ISIS-a, a otac u borbenim pantalonama ga gura u kolicima.

U teledonu su pronađene i nevine fotografije porodičnih obroka, ali i njin drugi sin koji pozira s pištoljem kraj zastave ISIS-a.

Abdi je inače tuniškog podrekla, a otkriveno je da je bila i ključna figura u onlajn propagandi. U telefonu je pronađen i broj telefona u Siriji za 18-godišnju ISIS-ovu nevestu koju je ona regrutovala z istočnog Londona.

Abdi sada preti krivični progon u Nemačkoj zbog članstva u terorističkoj organizaciji, a ispituju se i njene britanske veze.

Ona je ranije živela zapadnjačkim životom, ako je suditi prema ranijim fotografijama s njenog telefona, a pridružila se islamistima 2012. godine kad je već bila razvedena i imala ćerku iz prvog braka.

Svog je drugog muža, Nadera Hadru sledila iz Frankfurta u Raku u Siriji zajedno s ćerkom Firdaus iz prvog braka, i dvoje dece rođene u januaru 2015. godine.

Hadra je ubijen u borbama šest nedelja nakon njenog dolaska u Siriju, a njoj je pripala naknada za udovice. Zatim se ponovno udala, ovog puta za nemačkog repera Denisa Kusperta poznatijeg kao 'Deso Dog'.

On je bio ključni propagandista i regruter Evropljana za ISIS. Preobratio se na islam 2010. godine i uzeo novo ime, Abou Malek.

Abdi je tokom braka s njim postala aktivna na društvenim mrežama, a na Tviteru je objavljivala pod korisničkim imenom @FreeOurSisters1.Ta je grupa slavila žene teroriste koje su zatvorene u Velikoj Britaniji, a jedna od njenih objava je prikazivala i slavlje godišnjice 11. septembra. Taj je profil na Tviteru 2016. godine ukinut.

Na njenom su telefonu pronađene i fotografije na kojima ona i suprug poziraju naoružani.

I njen je treći suprug Kusper poginuo u borbama. Smatra se da se Abdi vratila u Nemačku krajem 2016. godine, piše The Sun.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.