Zlo, hladnoća i tama ne postoje! Možete li da pogodite čije su ovo mudre reči? (GIF)

genijalac od malih nogu

Zlo, hladnoća i tama ne postoje! Možete li da pogodite čije su ovo mudre reči? (GIF)

Jednog dana profesor na fakultetu je odlučio da sa studentima započne raspravu
Objavljeno: 14.03.2016. 22:38h

Tom prilikom postavio im je pitanje koje glasi: - Da li je Bog stvorio sve što postoji? Studenti su u glas rekli da je Bog stvorio baš sve što postoji. 12 velikih umova dalo je odgovor na pitanje koje nas sve muči (FOTO) (GIF) Profesor je zatim rekao: - U tom slučaju, stvorio je i zlo, zar ne? Jer, zlo postoji. Studenti su zaćutali, nisu imali odgovor na to pitanje. Profesor je bio oduševljen jer je pokazao da je vera samo mit. Odjednom, jedan student je ustao i pitao: - Profesore, da li postoji hladnoća? Profesor je odgovorio: - Naravno, kolega. Zar nikad niste osetili hladnoću?

- Zapravo, profesore, hladnoća ne postoji! Prema onome što smo učili iz fizike, hladnoća je samo odsustvo toplote. Može se samo posmatrati da li objekat ima i da li predaje energiju i svoju toplotu na druge objekte. Bez toplote, predmeti su inertni, ne reaguju. - Znači hladnoća ne postoji. Mi smo stvorili termin - hladno, da bismo objasnili odsustvo toplote. A tama? Profesor je odgovorio: Da, tama takođe postoji. Student je nastavio: - Opet grešite, gospodine. Tama je potpuno odsustvo svetlosti. Možemo proučavati svetlost i osvetljenje, ali ne i tamu.
Nikolsova prizma pokazuje mnoštvo različitih boja na koje se svetlost razlaže u zavisnosti od talasne dužine. Tama je termin koji smo mi stvorili da objasnimo potpuno odsustvo svetlosti. I konačno, student je pitao: A zlo, profesore, da li postoji zlo? Profesor je ćutao, a student je nastavio: - Bog nije stvorio zlo! Zlo je odsustvo Boga u čovekovom srcu, ono je odsustvo ljubavi, čovečnosti i vere. Ljubav i vera su kao toplota i svetlost. Oni postoje. Njihovo odsustvo dovodi do zla. Sada je profesor zaćutao. Student se zvao Albert Ajnštajn.
Wikipedia
(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media