PRONAŠLI SU MRTVOG ČOVEKA ČIJI JE IDENTITET MISTERIJA: U džepu je imao samo jednu stvar koja je zbunila policiju!
Muškarac je pronađen mrtav, a njegovo ime je misterija (ilustracija), Foto: AP

misterija u sidneju

PRONAŠLI SU MRTVOG ČOVEKA ČIJI JE IDENTITET MISTERIJA: U džepu je imao samo jednu stvar koja je zbunila policiju!

U svom završnom izveštaju, patolog Les Mabut je zaključio da se identitet čoveka ne može utvrdit

Objavljeno:

U Sidneju u Australiji je 2018. otkriveno telo muškarca, a vlasti se i dalje muče da otkriju njegov pravi identitet.

Njegovo telo je pronađeno baš kada je sunce izlazilo preko Beamiš ulice u Kampsiju, radničkom predgrađu. Čovek, star preko 50 godina i "azijskog izgleda", umro je zbog očiglednog samoubistva, rekle su vlasti. Nije imao novčanik, telefon ili dokumente bilo koje vrste, piše BBC.

Jedini trag njegovog života bila je elektronska transportna kartica u njegovom džepu. Putnu karticu u Sidneju policija ponekad koristi da pomogne u identifikaciji preminulih ljudi. Ove kartice se obično registruju na kućnu adresu ili adresu e-pošte i povezuju sa bankovnim računom. Ova je, međutim, neregistrovana.

Da sve bude još čudnije, kartica je bila dopunjena gotovinom na lokaciji koja nije imala sigurnosne kamere. Ono što je poznato je da su putovanja ovog čoveka uvek počela ili se završavala na autobuskoj stanici poznatoj pod nazivom "Dan's Corner", nedaleko od mesta na kojem je kasnije pronađeno njegovo telo.

Njegovo poslednje putovanje autobusom, 10. aprila, odvelo ga je samo oko 250 metara. Završilo se na stanici ispred azijske prodavnice.

Ko je bio taj čovek i šta ga je navelo da uzme svoj život?

Policija je apelovala na medije na kineskom jeziku u Sidneju da objave informacije o njegovoj smrti, ali niko se nije javio. Post mortem je otkrio da je najverovatnije patio od multiplog meloma, tipa raka krvi za koji se zna da uzrokuje veoma jak bol. Zaključak je zasnovan na otkriću lezija u kostima nogu. Takođe je uzimao netoksične nivoe paracetamola.

U svom završnom izveštaju, patolog Les Mabut je zaključio da se identitet čoveka ne može utvrditi. Osumnjičen je da je "nezakonit ne-građanin" - izraz koji se koristi za opisivanje migranata bez pravnog statusa u Australiji.

Predgrađe Kampsi je manje od 20 km udaljeno od bogatih plažnih područja kao što je Bondi, ali je na mnogo načina drugačiji svet. Prosečni nedeljni prihod je za dve trećine manji nego u bogatijim oblastima Sidneja. Prema zvaničnim podacima, samo trećina Kampsijevih stanovnika rođena je u Australiji, a jedan od tri osobe govori kineski kod kuće.

Područje ima mnogo pansiona koje koriste "nezakoniti građani", kažu policajci. Tipično, neko bi mogao da stigne u Australiju na kratkoročnu vizu, a onda da ostane van vremenskog ograničenja, ilegalno. Mnogi to rade godinama ili čak decenijama - plaćaju se u gotovini i često šalju novac kući anonimno - pre nego što ih otkriju, kažu stručnjaci.

Policija je saopštila da još uvek traže dokaze o identitetu mrtvog čoveka.

- Pokojnik je nečiji sin, možda nečiji brat, a možda i nečiji otac - napisao je Mabut.

- Tragično, postoji mogućnost da ima porodicu u Australiji ili u inostranstvu, koja ne zna šta se desilo sa njim.

bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.