40 GODINA JE SKRIVAO MRAČNU TAJNU: Isplivao jezivi zločin muškarca, odalo ga je JEDNO PITANJE
Vilijam Korzon, Foto: CBS Printscreen

nasilje nad ženama

40 GODINA JE SKRIVAO MRAČNU TAJNU: Isplivao jezivi zločin muškarca, odalo ga je JEDNO PITANJE

Pravda ga je sačekala

Objavljeno:

Gotovo 40 godina od nestanka Glorije Korzon iz mesta Varington u Pensilvaniji (SAD), na temelju još uvek otvorene istrage, uhapšen je Vilijam Korzon a zatim i optužen za ubistvo svoje supruge.

Ona se vodi nestalom još od marta 1981. kada je imala 37 godina, a njeno telo nikad nije pronađeno.

Poslednji je put bila viđena nakon što je otišla s posla u mestu Horšam, a sada je četiri decenije kasnije Glorijin 76-godišnji suprug Vilijam Korzon u četvrtak ujutro doveden na okružni sud s lisicama na rukama pod optužbama za ubistvo, krivotvorenje i krivokletstvo.

Korzon je imao vrlo malo toga imao da kaže osim da ne zna gde je njegova supruga tvrdeći da ju nije ubio i da misli da je na Floridi, premda ju je sud još 1997. godine proglasio mrtvom.

Međutim, ranije ove godine tokom razgovora s istražiteljima, Korzon ih je navodno pitao:

- Jeste li pronašli telo?

Glorija Korzon
Glorija Korzon foto: FBI

Sudski dokumenti pokazuju da je od 1968. do 1981. godine policija istraživala te dokumentovala brojne napade na suprugu od strane Korzona u kojima je pretio da će je ubiti, a postoji i pismena izjava u kojoj Gloria potvrđuje da je u tom razdoblju pretrpela višestruke povrede uključujući slomljenu ruku, ključnu kost, razbijen nos kao i podlive ispod očiju od udaraca u glavu.

Okružni državni tužilac Baks Metju Vajntraub rekao je kako su sve optužbe potvrđene, ali da još uvek rade na slučaju jer truplo Glorije Korzon još nije pronađeno.

- Vrlo sam tužan što se to još nije dogodilo, a upravo to ovaj slučaj čini teškim za gonjenje optuženog - rekao je Vajntraub i dodao kako se može samo čekati da se napokon pronađu ostaci Glorije i predaju porodici koja je dovoljno dugo čekala.

Gloria Korzon bi ovog Uskrsa napunila 76 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.