UJEO JE PAS DOK SE IGRALA SA NJIM: Počela je da se oseća loše, a onda je saznala da će izgubiti OBE NOGE I RUKU!
Kristin je doživela užas, Foto: Facebook printscreen

HOROR PRIČA

UJEO JE PAS DOK SE IGRALA SA NJIM: Počela je da se oseća loše, a onda je saznala da će izgubiti OBE NOGE I RUKU!

Dogodio joj se užas

Objavljeno:

Majka četvoro dece izgubila je čak tri svoja uda koja su morali da joj amputiraju nakon što ju je ujeo pas, zbog čega je dobila sepsu.

Kristin Karon se igrala sa svojim psima 16. maja 2013. godine, kada ju je trogodišnji pas Šiš Cu slučajno ugrizao za ruku.

Gospođa Karon, iz Otave u Kanadi, otišla je u bolnicu šest dana kasnije nakon što je preživela simptome slične gripu i povraćala preko noći. Srušila se po dolasku.

Tri nedelje kasnije probudila se iz kome kako bi saznala da se bori sa sepsom - odgovor tela na infekciju. 55-godišnjakinji je rečeno da će joj amputirati desnu ruku i obe noge, jer sepsa može uzrokovati smrt tkiva.

Gospođa Karon je od tada učila da živi sa protetikom i sada čini sve što može da podigne svest o sepsi.

- Samo sam se igrala sa svojim psom u bašti kada mi je slučajno ugrizao ruku. Nisam mislila da će to biti problem jer sam ruku odmah očistila i nije se zarazila..Patila sam od bronhitisa nekoliko meseci, ali tri dana nakon ujeda psa počela sam da osećam nekoliko vrtoglavica i od tada sam se osećala sve gore.

Otišla je urgentni, gde je kolabirala. Kada se probudila, saznala je užasne vesti.

- Tada su mi rekli da imam sepsu i jedini način da me spasu jeste da amputiraju moje ruke i noge.

Životinjski ugriz može izazvati infekciju jer omogućava bakterijama koje se nalaze u njihovim ustima da prodru duboko u kožu. Sepsa može uzrokovati da mehanizam zgrušavanja krvi postane ubrzan i izazove blokade unutar krvnih sudova. Kada krv ne može da prođe kroz krvne sudove, kiseonik i vitalni nutrijenti ne mogu doći do tkiva tela. Tkivo može da umre i treba amputaciju.

Iako je sada invalid, gospođa karon je rekla da joj joga, njena porodica i podizanje svesti o sepsi pomažu da živi svaki dan ispunjeno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.