ŠEFICA OTKRILA ZBOG ČEGA NIKADA NE BI ZAPOSLILA KANDIDATA ZA POSAO: Zbog OVOG PRAVILA su je mnogi osudili!
Džesika je izvršna urednica, Foto: Facebook printscreen

da li vi ovo radite?

ŠEFICA OTKRILA ZBOG ČEGA NIKADA NE BI ZAPOSLILA KANDIDATA ZA POSAO: Zbog OVOG PRAVILA su je mnogi osudili!

Članak je izazvao podeljene reakcije nakon što ga je Libman podelila na Tviteru

Objavljeno:

Jedino pravilo u koje se izvršna urednica Insider Inc.-a Džesika Libman kune kad je u pitanju zapošljavanje potencijalnih radnika izazvalo je kontroverze na društvenim mrežama.

Nakon što je intervjuisala stotine potencijalnih radnika, ona je napisala članak u kojem tvrdi da izostanak slanja mejla zahvalnice nakon razgovora za posao "greška broj jedan" koju intervjuisana osoba može napravi.

- Istina je da proces zapošljavanja može otkriti samo određene stvari - napisala je za Business Insider.

- Često svoju odluku temeljite na malom uzorku podataka koje ste prikupili tokom nekoliko sati razgovora s njima, ponekad čak ni lično.

Ona kaže da bi menadžeri pri zapošljavanju uvek trebalo "da očekuju mejl zahvalnosti“, dodajući da "nikad ne bi smeli da ponude posao nekome ko ga nije poslao."

Kaže da za to postoje dva razloga.

- Slanje poruke zahvljivanja ne mora nužno jamčiti da će osoba biti dobar radnik, ali daje vam malo više podataka: Kandidat je oran, organizovan i ima dovoljno dobre manire da ga pošalje.

- Takođe pokazuje snalažljivost, jer kandidat često mora pronaći adresu e-maila koju tokom razgovora nije dobio.

Članak je izazvao podeljene reakcije nakon što ga je Libman podelila na Tviteru. Dok jedni smatraju da je to pravi način, drugi su se pitali šalje li ona mejlove zahvale intervjuisanima jer su odvojili vreme za razgovor s njom.

Pre sedam godina Libman je napisala sličan članak u kojem je objasnila svoja očekivanja oko mejla zahvalnice. Rekla je da bi ispitani trebalo da joj zahvale što je odvojila vreme za razgovor s njima, ponoviti da žele posao i dodati kratko zašto bi baš oni bili savršeni kandidat.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.