JA MRZIM PONEDELJAK: Priča o devojčici (16) koja je otvorila vatru na školu i ubila OSMORO DECE I TROJE ODRASLIH!
Brenda Ann Spencer je bila ubica koja je započela sve!, Foto: Printscreen / Youtube

HOROR!

JA MRZIM PONEDELJAK: Priča o devojčici (16) koja je otvorila vatru na školu i ubila OSMORO DECE I TROJE ODRASLIH!

Brenda Ann Spencer je bila ubica koja je započela sve!

Objavljeno:

Nakon što je ustala sa dušeka na kome je spavala, u stanu koji je delila sa ocem, šesnaestogodišnja Brenda Spencer iz Kalifornije, popila je svoju dnevnu dozu lekova za smirenje sa malo viskija, izvadila pušku koju je dobila na poklon od oca, stala na prozor i krenula da puca!

Tada crvenokosa devojka, svojom rukom usmrtila je osmoro dece, nastavnika i policajca, gađajući osnovnu školu koja se nalazila sa druge strane ulice njenog stana.

Brenda na saslušanju, 40 godina nakon stravičnog napada!
Brenda na saslušanju, 40 godina nakon stravičnog napada!foto: Printscreen / Youtube

Profesori, pedagozi i direktor škole izašli su napolje pokušavajući da zaštite prestravljenu decu i ujedno terajući roditelje koji su pristizali kako bi doveli još đaka na prvi čas tog kobnog jutra u 8.30.

Nakon dvadesetominutne pucnjave, ubijen je Burton Wragg, jedan od profesora koji je pritrčao da pomogne ranjenom dečaku.

Stravičan trenutak u kome nastavnici pokušavaju da evakuišu đake!
Stravičan trenutak u kome nastavnici pokušavaju da evakuišu đake!foto: Printscreen / Youtube / News 8

Ishod tog napada bio bi daleko strašniji da nije bilo brzog reagovanja policije koja je napravila zaštitni kordon oko škole kako bi zaštitila đake i zaposlene.

Sve to se dogodilo u ponedeljak ujutru, januara 1979. godine u Americi, čime je otpočet takozvani niz masovnih pucnjava i terorističkih napada u godinama koje su usledile pa sve do danas.

Brenda Ann Spencer je bila ubica koja je započela sve!

40 godina nakon stravičnog napada, Brenda koja sada ima 56 godina, mogla bi da bude puštena iz pritvora obzirom da psiholozi i zaposleni u zatvoru u kome je služila kaznu, tvrde da je njeno mentalno stanje dobro, kao i da se gotovo potpuno oporavila i odslužila svoju kaznu.

Brenda je svojevremeno na suđenju izjavila da je odabrala da gađa decu i nastavnike zato što su bili laka meta ispred njenog stana, a pritom joj je, kako kaže, jako smetala buka koju su pravili ponedeljkom ujutru.

Motiv iza ubistva, prema njenim rečima bio je "mrzim ponedeljak" , po čemu je ova monstruozna žena i ostala zapamćena sve do danas.

Bob Geldof, glavni pevač grupe Boomtown Rats, napisao je pesmu po ovom događaju nakon što je pročitao izveštaje sa suđenja - I Don’t Like Mondays.

Bob Geldof tokom intervjua za Daily Mail.
Bob Geldof tokom intervjua za Daily Mail. foto: Printscreen / Youtube

U pesmi je opisao tragičan događaj i mentalno stanje u kome se Brenda nalazila, a pesma je postala veliki hit u Americi i Velikoj Britaniji, gde je neko vreme bila prva na muzičkim top listama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.