FOTOGRAF JE PRVI PUT VIDEO SVET U BOJI: Dirljiv trenutak koji je obišao planetu! (VIDEO)
Kad je stavio par posebno dizajniranih naočara, David Wilder mogao je da vidi punu živopisnost sveta koji fotografiše profesionalno već oko deset godina!, Foto: Printscreen

POTRESNO!

FOTOGRAF JE PRVI PUT VIDEO SVET U BOJI: Dirljiv trenutak koji je obišao planetu! (VIDEO)

Kad je stavio par posebno dizajniranih naočara, David Wilder mogao je da vidi punu živopisnost sveta koji fotografiše profesionalno već oko deset godina

Objavljeno:

Fotograf koji je slep na boje pomoću posebnih naočara prvi put video je svet u boji - i rasplakao se pred kamerom.

Kad je stavio par posebno dizajniranih naočara, David Wilder mogao je da vidi punu živopisnost sveta koji fotografiše profesionalno već oko deset godina.

Kao optimalno mesto za to iskustvo, 35-godišnji fotograf odabrao je planinu Vesturhorn na Islandu, gde je svedočio veličanstvenom izlasku sunca. U početku bio je iznenađen, a vrlo brzo preplavile su ga emocije.

David, iz Alberte u Kanadi kaže da je prvo bio šokiran. "Nisam mogao da verujem da sam propuštao toliko puno boja. Iskreno nisam mislio da je stvarno. Sećam se samo da sam se okrenuo prijateljici i pitao je: 'To vidiš ti?'", rekao je David.

David kaže da ga je deuteranopija, poremećaj uzrokovan nedostatkom zelenog fotoreceptora, naterala da razvije druge elemente fotografije bolje, poput kompozicije, svetla i tehnika poput fotografije s dugom ekspozicijom.

"Na neki način to mi je pomoglo razviti snažnije veštine u tim drugim područjima", kaže.

Nakon što je pročitao članak o EnChroma naočarama, David se javio kompaniji i odmah naručio par. Ali tek kad je nedavno putovao na Island odlučio ih je isprobati - i u tako zapanjujućem okruženju.

Snimak se pojavio na društvenim mrežama te je mnoge ganuo, a neki su priznali i kako su i sami pustili suzu, baš poput Davida, koji je prvi put iskusio nešto što većina nas prihvata zdravo za gotovo.

BONUS VIDEO:

VI SLUŠATE RADIO PLJAČKU! Lopovi upali u stanicu i opelješili sve odreda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.