RAZVOD NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA SRUŠIO SVE REKORDE! Bivša supruga uzela sumu od koje će vam se zavrteti u glavi!
Bezos i Makenzi su se razveli, Foto: EPA/CLEMENS BILAN

ozbiljan novac

RAZVOD NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA SRUŠIO SVE REKORDE! Bivša supruga uzela sumu od koje će vam se zavrteti u glavi!

Obe strane su objavile pozitivne komentare jedno o drugom u svetlu najavljenog sporazuma

Objavljeno:

Najbogatiji čovek na svetu, osnivač Amazona Džef Bezos, i njegova supruga Mekenzi dogovorili su rekordni sporazum o razvodu od najmanje 35 milijardi dolara.

Bivša gospođa Bezos drži 4% udela u onlajn gigantu, u vrednosti od 35,6 milijardi dolara. Amazon je osnovao Džef Bezos u Sijetlu 1994. godine, godinu dana nakon što se par venčao, a Makenzi je bila jedna od prvih zaposlenih.

Obe strane su objavile pozitivne komentare jedno o drugom u svetlu najavljenog sporazuma. Nisu objavili nikakve dodatne finansijske detalje o nagodbi.

Akcije Amazona koje ostaju u vlasništvu bivše Bezosove žene će je učiniti trećom najbogatijom ženom na svetu, dok će Džef ostati najbogatija osoba na svetu, prema Forbesu.

Bezos i Makenzi, koja je književnica, venčali su se 1993. i imaju četvoro dece.

Pre ove nagodbe, Bezos je držao 16,3% udela u Amazonu. On će zadržati 75% udela, a bivša gospođa Bezos je prenela sva svoja glasačka prava svom bivšem suprugu. Takođe će se odreći svojih interesa u novinama Vašington Post i kompaniji Blu Spejs za putnike u svemiru.

Amazon je sada ogroman onlajn maloprodajni biznis. Prošle godine ostvariili su prodaju od 232,8 milijardi dolara i tako je Bezos i njegova porodici ostvarila zaradu od 131 milijardi dolara, prema časopisu Forbes.

Bezos je sada u vezi sa TV voditeljkom Loren Sančez.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.