NAJSTRAŠNIJI ALBANSKI SERIJSKI UBICA: Telo žrtve je toliko unakazio da ga je trudna žena prepoznala samo po KAIŠU
Mane Driza, Foto: Metropolitan Police

mane driza

NAJSTRAŠNIJI ALBANSKI SERIJSKI UBICA: Telo žrtve je toliko unakazio da ga je trudna žena prepoznala samo po KAIŠU

Ubio je petoro ljudi

Objavljeno: 12:33h

Albanski serijski ubica, kojem su dali nadimak "Toni Montana" osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva prijatelja 1999. godine u Velikoj Britaniji.

Mane Driza izbo je 120 puta Stefana Moru, i prebio ga drškom. Telo je pronašla Morina verenica koja je bila u šestom mesecu trudnoće. Uspela je da ga prepozna samo pomoću kaiša, jer mu je telo bilo unakaženo. Poslednji put ga je videla u bolnici.

Driza je pobegao je iz Albanije 1997. godine nakon što je ubio dvoje ljudi, oca i sina. Elmaza i Lavdoša Kananija je ubio u selu Bišan u Albaniji. Bojeći se osvete, iste godine pobegao je u Ujedinjeno Kraljevstvo, tvrdeći da je 17-godišnje siroče i dobio je dozvolu da tamo ostane do decembra 2001. godine kao maloletnik bez pratnje koji je pobegao sa Kosova (ali to nije bila istina).

Driza sa Stefanom kojeg je ubio
Driza sa Stefanom kojeg je ubio foto: Metropolitan Police

Tamo se oženio Brazilkom, a kada su se razveli, živeo je kod svog prijatelja Albanca, koji se zvao Stefan. Kasnije ga je ubio tvrdeći da je ukrao bračni prsten.

Tužilac tog slučaja, Tim krej je rekao sudu:

- Scena u toj kući u Vembleiju je bila strašna ... Stefan je bio izboden i prebijen do smrti. Vrh noža je bio uvučen u leđa njegove lobanje.

Nekoliko sati nakon ubistva u Londonu, Driza je odleteo u Milan sa aerodroma. Za manje od šest meseci bio je u italijanskom zatvoru zbog ubistva još dva muškarca, Artana Maskaja i Alberta Blusaja, u baru u Kataniji na Siciliji. Treća osoba je preživela masakr zato što je Manesovo oružje bilo blokirano.

Za ovaj zločin osudio ga je italijanski sud na 20 godina. Kada su agenti Skotland Jarda otputovali u Italiju kako bi razgovarali s njim, on je rekao da je otišao u Britaniju "da pobegne iz albanske policije, kao i od rođaka svojih žrtava u Albaniji koji su hteli da mu se osvete". Takođe je rekao da je Stefana ubio u samoodbrani.

Inspektor Gari Monkrif je rekao:

- Driza je bio izuzetno nasilan pojedinac koji nije oklevao da reši probleme ubijanjem. On je slobodno priznao sva ubistva koja je učinio, ali nikada nije pokazao žaljenje.

Kada je Stefan ubijen pre 20 godina, Driza je identifikovan kao glavni osumnjičeni, ali je trebalo mnogo godina da ga dovedu do britanskih sudova. Istrage nastavljaju da bi se otkrilo da li je on počinio neka druga ubistva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.