DEČAK (2) OSTAO PARALIZOVAN NAKON ŠTO MU SE JABUKA ZAGLAVILA U GRLU: Nekad je bio živahan, a danas ne može ništa...
Neihana Renata sa Novog Zelanda imala je 22 meseca u maju 2016. godine kada se komad voća zaglavio u njenom grlu u dok je boravila u jaslicama u Rotoriju, Foto: Printscreen / Youtube

STRAŠNO!

DEČAK (2) OSTAO PARALIZOVAN NAKON ŠTO MU SE JABUKA ZAGLAVILA U GRLU: Nekad je bio živahan, a danas ne može ništa...

Neihana Renata sa Novog Zelanda imala je 22 meseca u maju 2016. godine kada se komad voća zaglavio u njenom grlu u dok je boravila u jaslicama u Rotoriju

Objavljeno:

Jedan mališan je ostao trajno paralizovan i sa oštećenjem mozga nakon što se zagrcnuo i umalo udavio komadom jabuke tokom boravka u vrtiću.

Neihana Renata sa Novog Zelanda imala je 22 meseca u maju 2016. godine kada se komad voća zaglavio u njenom grlu u dok je boravila u jaslicama u Rotoriju.

Čim je došlo do komplikacija, nastavnici su pokušali da uklone voće i započeli su reanimaciju usta na usta. Međutim, dečak je ušao u srčani zastoj u trajanju od 30 minuta, što je dovelo do gubljenja kiseonika, što je dovelo do teškog oblika cerebralne paralize.

Pre incidenta, dečak je bio živahan, često je vreme provodio napolju, dok danas on ne može da hoda, govori, kao i da pomera svoje telo.

Pored toga, on je sklon infekcijama u grudima i prisiljen je da često posećuje bolnicu. Zbog čitave situacije, njegova majka je rešila da upiše medicinu da bi znala kako da se stara o njemu.

Incident je pokrenuo čitavu izmenu u pravilniku o ishrani kada su jaslice u pitanju, pa od 2017. godine deci mlađoj od tri godine, jabuke i druga tvrda voća i povrća mogu da se služe samo rendana, pasirana, barena ili u vidu pirea.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! Pogledajte SNIMAK trenutka kada je došlo do stravičnog DIREKTNOG sudara kod Pupinovog mosta! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / New York Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.