SNIMAK NEREALNE BORBE: Zvečarka je napala PACOVA, ali njegovu NINDŽA REAKCIJU nije očekivala (VIDEO)
Borba zvečarke i pustinjskog pacova, Foto: Printscreen/youtube

AU!

SNIMAK NEREALNE BORBE: Zvečarka je napala PACOVA, ali njegovu NINDŽA REAKCIJU nije očekivala (VIDEO)

Zapanjujuća kombinacija snage i agilnosti malih glodara

Objavljeno:

Istraživači u Kaliforniji snimili su klasičan dvoboj grabljivice i lovine, ali su ostali iznenađeni arsenalom odbrambenih poteza naizgled lakog plena.

Zvečarka je čekala pravi trenutak za napad na naizgled ranjivog pustinjskog pacova, ali je nekoliko videa snimljenih u Kaliforniji otkrilo neverovatne reflekse i zapanjujuću kombinaciju snage i agilnosti malih glodara.

Ekipa istraživača s nekoliko američkih univerziteta pratila je ponašanje zmija, a zatim su stavili high speed kamere na lokacije gde su bile u interakciji s pustinjskim pacovima. Veruje se da je snimak koju su objavili, prvi detaljan prikaz načina na koji se pustinjski pacovi brane protiv zastrašujućih grabljivica.

Naime, zvečarka može ugristi plen brže nego što čovek trepne, ali to nije uvek dovoljno brzo ako je meta pustinjski pacov, piše nbclosangeles.com. Snimak je otkrio i poteze koje glodariimaju u pripravnosti u slučaju da ne uspeju da izbegnu ugriz, a istraživači su ih okarakterisalo kao "nindža poteze".

"U novom istraživanju koristili smo kamere s puno većom rezolucijom, što nam je detaljnije pokazalo ne samo rekordne brzine reakcije već i kako pustinjski pacovi koriste svoje duge repove da se preusmeravaju tokom skoka da bi se optimalno pozicionirali za odbrambeni udarac, kao i za sletanje na noge", rekao je Malači Vitford, doktor sa Univerziteta u San DIjegu koji je učestvovao u istraživanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.