PAPA FRANJA ISPALIO VERNIKE! Skandalozan snimak predmet je novih SUKOBA u Katoličkoj crkvi (VIDEO)
Skandalozni snimak, Foto: Youtube printscreen

iznenadio sve

PAPA FRANJA ISPALIO VERNIKE! Skandalozan snimak predmet je novih SUKOBA u Katoličkoj crkvi (VIDEO)

Nakon što je objavljen snimak, koji je nastao u ponedeljak tokom papine posete italijanskom gradu Loretu, oglasili su se i kritičari i pristalice pape

Objavljeno:

Snimak, na kojem se vidi kako papa Franja uporno povlači šaku kako bi izbegao da mu vernici poljube prsten na ruci, najnoviji je predmet sukoba između konzervativne i progresivne struje u Rimokatoličkoj crkvi.

Nakon što je objavljen snimak, koji je nastao u ponedeljak tokom papine posete italijanskom gradu Loretu, oglasili su se i kritičari i pristalice pape.

Konzervativni katolički sajt "Lajf sajt njuz", koji često kritikuje papu, opisao je ovaj događaj kao "uznemirujuć" u naslovu teksta, u kojem piše o dugoj istoriji prstenja koje pape nose i njihovom značaju.

- Franjo, ako ne želis da budes Hristov namesnik, onda beži odatle - naveo je na Tviteru sajt "Rorate caeli", koji uglavnom čitaju katolički tradicionalisti.

S druge strane, papski biograf Osten Iverejig poručio je na Tviteru da papa Franja pokušava da se postara da vernici uspostave odnos s njim, a ne da se prema njemu odnose kao prema "svetoj relikviji", prenosi Gardijan.

- On je Hristov namesnik, ne rimski car - poručio je Iverejg.

S njim je saglasan i jezuitski sveštenik Rusel Polit, koji smatra da je krajnje vreme da se prestane s ljubljenjem prstenja biskupa.

-To je jednostavno smešno i nema nikakve veze s tradicijom. To je uvezeno iz monarhija - rekao je Polit.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.