BILA SAM VEGAN I SAMO ŠTO NISAM UMRLA, SAD JEDEM 2 KG MESA: Ispovest ove devojke je STRAVIČNA
Zbog brojnih je zdravstvenih problema u 19. godini je odlučila da vrati meso u redovnu prehranu, a prošle je godine u tome otišla i korak dalje, pa sada jede samo meso - i to do dva kilograma dnevno!, Foto: Printscreen

IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST!

BILA SAM VEGAN I SAMO ŠTO NISAM UMRLA, SAD JEDEM 2 KG MESA: Ispovest ove devojke je STRAVIČNA

Zbog brojnih je zdravstvenih problema u 19. godini je odlučila da vrati meso u redovnu prehranu, a prošle je godine u tome otišla i korak dalje, pa sada jede samo meso - i to do dva kilograma dnevno

Objavljeno:

Alma-Jade Chanter (25) je od svoje 13. godine života veganka, od kad je pogledala šokantne videe koji prikazuju mučenje životinja. Inače studentkinja iz Bristola koja živi u Nizozemskoj je u svojoj veganskoj prehrani otišla i korak dalje, pa je dugo vremena jela isključivo sirovo voće i povrće.

A kako iz toga nije dobijala dovoljno vitamina i minerala, zdravlje joj je počelo narušavati; počela je da joj otpada kosa i izgubila je ukupno deset kilograma.

Kad je izgubila i menstroaciju i kad joj je dijagnostifikovana retka autoimuna 'Gravesova bolest', lekar je insistirao da promeni prehranu. U kakvom je stanju Alma bila verno dobro dočarava i jedan njen odlazak zubaru, koji je nakon pregleda bio uveren da devojka pije samo gazirana pića, jer su joj tada već zubi počeli pucati 'po pola' zbog nedostatka gleđi ili emajla (najčvršći sloj zuba).

Zbog brojnih je zdravstvenih problema u 19. godini je odlučila da vrati meso u redovnu prehranu, a prošle je godine u tome otišla i korak dalje, pa sada jede samo meso - i to do dva kilograma dnevno.

Objasnila je kako veruje da je 'pristojno pojesti celu životinju', pa se najviše hrani onim delovima životinje koje većina baš ne konzumira; mozgom, srcima, jetricama i životinjskim kostima, odnosno koštanom srži iz njih.

Alma, koja je trenutno na masteru na nizozemskom fakultetu Wageningen University, kaže da ju je 'cela priča o dobrobiti veganske prehrane potpuno zaludela', a zbog takve je ishrane postajala sve bolesnija dok nije shvatila da će je na kraju ubiti. Zato je odlučila dati mesu priliku.

- Trebalo je svega par nedelja od kad sam postala mesožder da počnem da se osećam fantastično; a po prvi put nakon dugo vremena nisam više osećala bol u celom telu - kaže. Njena se prehrana danas tako najviše sastoji od jela poput pošaranog janjećeg mozga i pilećih srca s jajima, a priznaje i da je svesna da je otišla u drugu krajnost od vremena kad je bila zakleti vegan. Ipak, tvrdi i da se po prvi put u životu oseća dobro u svom telu.

BONUS VIDEO:

ZNATE KAKO JE ARMSTRONG ŠETAO PO MESECU, ALI OVO JE 10x ZANIMLJIVIJE! Nasini astronauti se bore sa gravitacijom i NEPRESTANO GUBE!

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.