MISLIO JE DA JE UDES NAJGORE ŠTO JE DOŽIVEO: U bolnici je onda saznao je šta mu raste u telu već 2 godine! (VIDEO)
Dru je u bolnici saznao užasne vesti, Foto: Youtube printscreen

ispovest mladića

MISLIO JE DA JE UDES NAJGORE ŠTO JE DOŽIVEO: U bolnici je onda saznao je šta mu raste u telu već 2 godine! (VIDEO)

"Odmah sam počeo da plačem"

Objavljeno:

Dru Ganbi (21) iz Teksasa imao je samo 15 godina kada se povredio u saobraćajnoj nesreći pri brzini od 80 km/h.

U januaru 2013. vozio se s prijateljima u autu kada je vozač naglo skrenuo, izgubio kontrolu nad automobilom i udario u ogradu. Ganbi koji je sedeo na zadnjem sedištu, poleteo je napred i posekao bradu i vrat.

- Jako me bolela glava, brada kao da mi je gorela, kao i leđa. Bol koju sam osetio nakon sudara bila je najgora koju sam ikad doživeo - prisetio se.

Trebali su mu šavovi pa je odveden u bolnicu gde su ga poslali na CT i na magnetsku rezonancu kako bi se proverilo da nema unutarašnjeg krvarenja.

Prilikom testiranja otkrili su tumor na mozgu od pet i po centimetara, za koji su pretpostavili da je tamo već dve godine.

Već nekoliko dana kasnije, Druu je operacijom odstranjen tumor.

- Da nisam imao taj manji sudar, tumor na mozgu bi ostao nezapažen još ko zna koliko dugo, možda do prvog napada koji bi možda bio koban. To je nešto što još i danas mentalno i emocionalno obrađujem. Otvorilo mi je oči, život se ne može uzeti zdravo za gotovo - rekao je.

Nije objavljeno koji od 120 različitih vrsta tumora mozga i središnjeg živčanog sistema je Ganbi imao.

- Odmah sam počeo da plačem. Činjenica da imam tumor na mozgu je bila jako zastrašujuća. Verovatno je to bio jedan od nekoliko trenutaka slabosti koji sam sebi dopustio tokom celog tog iskustva. Tumor je bio veličine pet i po centimetara, a rečeno mi je da sam ga mogao imati između dva meseca i dve godine. Ipak, nije bilo načina da se sazna - prepričava Ganbi.

Dru je sam izabrao hirurga koji će ga operisati, kaže da je s njim osetio povezanost.

- Morao sam da odlučim između dva neurohirurga. Jedan je prvo želeo da uradi biopsiju, što je značilo da bi se duže čekalo na operaciju. To je značilo da je veća šansa i od potencijalnih komplikacija, a to je bio odlučujući činilac. Drugo, zbog čega sam se odlučio na drugog doktora je to što su prijatelji hteli da me razvesele pa su mi doneli lutku vilenjaka koju sam držao u ruci tokom razgovora s hirurzima. Prvi je tokom razgovora stalno pogledavao prema lutki, verovatno misleći, koji čudni klinac, dok je drugi prvo kad je ušao u prostoriju rekao: 'Kako lepa vila'. Nešto u meni me je podstaklo da njega izaberem, i drago mi je da sam to uradio - prisetio se Ganbi kako je odabrao hirurga.

Kraniotomija mu je obavljena 30. januara, samo tri dana nakon nesreće koja mu je zauvek promenila život. Iako je njegov oporavak u to vreme bio težak nije mu ostavio nikakve trajne posledice. Redovno odlazi na magnetsku rezonancu kako bi se pratilo njegovo stanje.

- Izašao sam iz bolnice malo više od sedam dana nakon operacije. I to je jedan od razloga zbog kojih sam zahvalan što sam tada bio tako mlad, oporavak je kratko trajao. Mlađi ljudi se brže i lakše oporavljaju - objasnio je.

Osim što je neko vreme bio u zaostatku na faksu, život mu se normalno nastavio dalje. Danas živi s ožiljkom na bradi i rupom u mozgu, uz emocionalne ožiljke koji su nastali spoznajom da mu svaki dan može biti poslednji.

- Ovaj događaj mi je pokazao da čovek može umriti bilo koji dan, bez ikakvog posebnog razloga. I zato želim da živim svoj život, svaki dan kao da je zadnji. A ako se dogodi da nekoliko dana zaredom uveče zaključim da nisam ih proveo radeći ono što želim, znam da nešto moram da promenim - objasnio je Ganbi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.