IMA 116 GODINA I PROGLAŠENA JE ZA NAJSTARIJU OSOBU NA SVETU: Otkrila je 3 TAJNE kako da uvek budete ZDRAVI!
Titulu najstarije osobe na svetu upravo je ponela jedna žena, Foto: Printscreen / Tanjug

OTKRIVAMO

IMA 116 GODINA I PROGLAŠENA JE ZA NAJSTARIJU OSOBU NA SVETU: Otkrila je 3 TAJNE kako da uvek budete ZDRAVI!

Titulu najstarije osobe na svetu upravo je ponela jedna žena

Objavljeno:

Kane Tanaka iz Fukuoke u Japanu zvanično je proglašena najstarijom osobom na svetu sa 116 godina i 66 dana

Tokom ceremonije proglašenja koja je održana u njenom domu, Kane je dobila sertifikat kojim se potvrđuje da je ona najstarija živa osoba na svetu. Rođena je pre vremena 2. januara 1903. godine, iste godine kada su braća Vrajt postali prvi koji su poleteli.

Kao sedmo dete Kumakiči i Kuma Ota, kane se udala za Hideo Tanaku 6. januara 1922. godine, 4 dana pošto je proslavila 19. rođendan.

Uprkos tome što se nikada nisu videli pre venčanja, što nije bilo neuobičajeno u Japanu tih godina, njih dvoje su imali četvoro dece i usvojili peto. Hideo je vodio porodični biznis i prodavao pirinač i nudle.

Nakon što je Hideo pozvan u rat 1937. godine tokom Drugog Sino-Japanskog rata, Kane se više uključila u porodični biznis, ribajući pirinač i praveći kolače od riže dok se starala o deci i svekrvi.

Njen prvi sin Nobuo se pridružio vojsci 1943. godine i bio zarobljen od strane ruskih vojnika nakon Drugog svetskog rata, a vratio se u Japan 1947. godine.

Uprkos tome što je imala par ozbiljnih operacija, uključujući operaciju katarakte i kolorektalnog raka, Kane sada živi mirnim životom u svom domu u Fukuoki.

Ustaje svakog jutra u 6 sati i prepodne se obično zanima rešavajući matematičke zadatke. Voli da igra društvene igre i neretko pobeđuje ukućane. Tokom ceremonije dobila je kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da jede. Kada su je upitali koliko bi čokolada volela dnevno da pojede, ona je kao iz topa rekla “100”.

Ona je 6 godina mlađa od Žan Luis Kalmet koja je umrla 4. avgusta 1997. godine kada je imala 122 godine i 164 dana. Trenutno najstariji muškarac na svetu se ponovo traži jer je Masazo Nonaka preminuo 20. januara ove godine sa 113 godina i 179 dan

BONUS VIDEO:

SEVE LEŽEĆI PEVALA NA ZLATIBORU! Devojke poludele uz vrelu Dalmatinku! ATMOSFERA ZAPALJIVA! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / guinnessworldrecords.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.