DOGODILO SE NEŠTO NEMOGUĆE: Žena koja nikada u životu nije VODILA LJUBAV, rodila zdravu devojčicu! EVO KAKO!
Udata žena otkrila je da nikada nije imala seks sa svojim mužem zbog primarnog vaginizma. Uprkos tom stanju, prirodnim putem je rodila ćerku Evu i nada se da će sad napokon moći biti intimna s mužem!, Foto: Printscreen / Instagram

bezgrešno začeće u 21. veku?!

DOGODILO SE NEŠTO NEMOGUĆE: Žena koja nikada u životu nije VODILA LJUBAV, rodila zdravu devojčicu! EVO KAKO!

Udata žena otkrila je da nikada nije imala seks sa svojim mužem zbog primarnog vaginizma. Uprkos tom stanju, prirodnim putem je rodila ćerku Evu i nada se da će sad napokon moći biti intimna s mužem!

Objavljeno:

Revati Bordawekar, iz Indije, pati od vaginizma, zbog čega joj se vagina stisne kad god pokuša nešto u nju da ubaci. Međutim, 30-godišnja devica je prošlog meseca prirodno rodila devojčicu Evu nakon IVF potpomognute trudnoće.

Revati iz Ahmednagara upoznala je svoga muža 2013. godine preko Internet stranice za upoznavanje. U to vreme on je živeo u SAD-u, ali se kasnije preselio u Indiju.

Tek je prve bračne noći, s 25 godina, Revati otkrila svojem mužu da ima vaginizam, koji pogađa samo jedan posto žena. Poslednji put je pokušala da vodi ljubav sa suprugom pre nego što su krenuli na veštačku oplodnju, početkom 2018. godine. Otkrila je da joj je seks 'super neugodan' i da je očajnički želela da bude što pre gotov.

- Vaginizam je nevoljno, refleksno grčenje mišića dna vagine u situacijama kada nešto ulazi (penis) ili se umeće (tampon). Žena oseća visoki stepen nelagode i izraženu bol. Razlozi vaginizma su često povezani sa strahom ili neugodnim ranijim seksualnim iskustvom. Nekim ženama se vaginizam događa uvek prilikom svake vrste penetracije, nekima samo s jednim partnerom, nekima samo prilikom seksualnog kontakta, ali ne i pri umetanju tampona - objasnio je ginekolog doc. dr. sc. Ivan Fistonić.

Nakon što je Revati objasnila svom mužu da ima vaginizam, on joj je rekao da se ne brine i da sad trebaju neko vreme posvetiti upoznavanju.

Prvi put je shvatila da nešto nije u redu kada je prvi put pokušala upotrebiti tampon, u dobi od 22 godine. Rekla je da joj se svaki put kad bi pokušala umetnuti tampon počela tresti ruka te da bi joj se zatvorio vaginalni otvor. U tom trenutku joj je bilo jako neugodno da ode kod doktora ili čak da razgovara o tome kroz što prolazi.

- Iako sam sumnjala da neću moći imati seks, odlučila sam da se ne bavim time te da vidim kako će se stvari odvijati u budućnosti - objasnila je.

Mornings be like ? #goodmorning #lovefornature

A post shared by Revati Bordawekar Chandragiri (@revati.bordawekar) on

Guglajući svoje simptome, saznala je za primarni vaginizam i pročitala da postoji lek za njeno stanje, što ju je jako razveselilo. Savetovali su joj da proba seks s dužom predigrom, da pije vino kako bi se opustila, pa čak i da nabavi kremu koja će joj umrtviti genitalno područje kako bi se mogla seksati s mužem. Ništa od toga nije joj pomoglo.

- Primarni vaginizam je situacija koja postoji oduvek, to jest žena nikad nije uspela ostvariti bezbolni seksualni kontakt. Sekundarni vaginizam nastaje nakon perioda uredne, bezbolne seksualnosti. Moguća je posledica seksualnog zlostavljanja, emocionalne traume, infekcije, sužene materice nakon zračenja pri lečenju maligne bolesti ili u postmenopauzi kada je seksualni kontakt bolan zbog suvoće vagine uzrokovane nedostatkom estrogena - objasnio je ginekolog Fistonić

Posle toga doktori su joj operativno smanjili himen i proširili vaginalni otvor u nadi da će rešiti problem, ali ni to joj nije pomoglo.

Par se naposletku odlučio na veštačku oplodnju, koja je isto invazivna metoda. U maju 2018. godine, u drugom ciklusu, Revati je ostala trudna.

- Kad je test na trudnoću pokazao pozitivni rezultat, osećala sam se tako nestvarno da sam plakala. To je bio dan koji smo dugo čekali - rekla je.

Tokom trudnoće Revati je počela da krvari i trebala je vaginalni ultrazvuk - što zahteva umetanje sonde. Na pregledu je Revati zamolila da joj dva člana osoblja 'drže ruke' i 'umiruju stopala', a doktor joj je obećao da će polako umetnuti sondu.

Nezina babica je s vremenom primetila da je Revati sve više tolerisala dodirivanje genitalnog područja, te ju je pitala želi li pokušati prirodno rođenje umesto carskog reza.

- Otišli smo na niz trudničkih saveta gde su me uverili da barem pokušam prirodno da rodim - objasnila je Revati.

Prošli mesec, nakon 48 sati trudova, Revati je prirodnim putem rodila ćerku Evu.Otkrila je da je tražila pet minuta da se pripremi pre nego što je počela da pristiska.

- Razmišljala sam o svojoj borbi od tinejdžerskih godina kad su mi govorili da se samo opustim i da će se 'to dogoditi'. Razmišljala sam kako sam bila nesrećna što sam lišena nečega što ljudima dolazi sasvim prirodno. I na kraju, pomislila sam kako je ovo bila moja jedina šansa da iskusim čudo prirodnog vaginalnog poroda. I onda sam počela stiskati - ispričala je Revati.

- Lečenje zavisi od toga da li je vaginizam primarni ili sekundarni. Ginekološkom konsultacijom i pregledom lekar će zaključiti o tome postoji li stečena (sekundarna) problematika koju je moguće izlečiti (infekcija, estrogenska ili laserska terapija u menopauzi kojom će se postići dobra lubrikacija i omogućiti uživanje u seksualnosti).

Kod primarnog vaginizma je najčešće potrebno ženu savetovati o fiziologiji seksualnosti, tehnikama relaksacije i samokontrole mišića materičnog dna. Ponekad se pri 'učenju' relaksacije koriste dildoidni vaginalni dilatatori kojima se trenira opuštanje. Kod primarnog vaginizma je dobrodošla konsultacija seksualnog terapeuta - rekao je doktor Fistonić.

Dodala je da je želela pokazati drugim ženama da ih vaginizam ne može spriečiti da rode prirodnim putem.

- Ako sam ja to uspela, koja imam primarni vaginizam, onda to mogu sve žene s ovim stanjem. Još nismo pokušali seks, ali sam uverena da nam vaginizam više neće biti prepreka - izjavila je Revati za britanski Daily Mail

- Takođe, vaginizam je stvaran, on 'nije u tvojoj glavi' i neće nestati ako se opustiš, popiješ vino ili koristiš lubrikant - zaključila je.

BONUS VIDEO:

RAKUN SLASNO JEDE BANANU IZ RUKE! Iako ne može da prestane, kada se dovoljno najeo, pokazao je šapom da mu je dosta i da ne želi više!

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.