POLICAJAC PRETIO DEVOJČICI DA ĆE JE STRPATI U ZATVOR! Ona nije posustala, sve je snimila, a potom OBJAVILA ISTINU!
Hilde Lysiak postala je novinarska zvezda kad je kao 9-godišnjakinja izveštavala o ubistvu u u svom rodnom gradu. I dalje ne posustaje!, Foto: Printscreen / Facebook

neverovatno

POLICAJAC PRETIO DEVOJČICI DA ĆE JE STRPATI U ZATVOR! Ona nije posustala, sve je snimila, a potom OBJAVILA ISTINU!

Hilde Lysiak postala je novinarska zvezda kad je kao 9-godišnjakinja izveštavala o ubistvu u u svom rodnom gradu. I dalje ne posustaje

Objavljeno:

Ime Hilde Lysiak prvi put je osvanulo u svetskim medijima pre nešto više od dve godine, kad je prvi put izveštavala o ubistvu u svom rodnom gradu Selinsgrove u saveznoj državi Pennsylvaniji. Priča ne bi bila po ičemu posebna da Hilde tad nije imala tek 9 godina, a vest je objavila pre nego su novinari ostalih medija uopšte stigli na mesto događaja.

Hilde danas ima 12-godina i novinarka je i glavna urednica Orange Street Newsa koje uređuje i objavljuje iz kuće svojih roditelja, a izveštava o ozbiljnim zločinima u svom gradu i široj okolini. Trenutno izaziva interes svetske javnosti zbog okršaja sa šefom policije u Arizoni, koji je snimila i objavila, a na njemu se jasno čuje kako joj policajac preti zatvorom, pritom lažući.

Hilde na fotografiji!
Hilde na fotografiji!foto: Printscreen / Facebook

PRETNJE ŠEFA POLICIJE

U gradu Patagonia u saveznoj državi Arizona, koji je u blizini granice s Meksikom, Hilde je ispitivala lokalno stanovništvo šta misle o krizi na granici i o mogućoj gradnji zida. Tada ju je zaustavio lokalni šef policije Joseph Patterson, koji joj je, tvrdi 12-godišnjakinja, počeo pretiti da će je uhapsiti i strpati u zatvor za maloletnike. Iako taj deo nije snimljen, budući da je Hilde tek tada upalila kameru, iz snimljenog dela razgovora jasno je da joj je pre pretio.

Naime, u videu možemo čuti devojčicu kako ga ispituje: “Zaustavili ste me ranije i rekli kako ćete me strpati u zatvor. Šta ja to točno radim, a da je protivzakonito?”. Nakon toga joj Patterson sasvim netačno govori da ga ne sme snimati. Kad je insistirala da joj odgovori tačno zbog čega bi trebala da završi u zatvoru, odgovorio je prilično nejasno: “Dao sam ti naredbu, a ti nisi poslušala”, misleći pritom na naredbu da se tu ne sme kretati, na koju se Hilde oglušila. “Možeš da lažeš tati, možeš da lažeš mami, možeš da lažeš svešteniku, ali predstavniku zakona ne smeš da govoriš neistinu”, rekao joj je.

Kao razlog hapšenja Patterson je devojčici naveo činjenicu da nije poslušala njegovu naredbu, te da se vozila na pogrešnoj strani puta. Rekao je i kako je puma primećena na tom području i da je se samo brine za njenu sigurnost. Hilde naglašava da je ona jedina kojoj je zabranio kretanje, dok su se ostali slobodno kretali tim područjem.

IZ POLICIJE NAJAVILI DA ISTRAŽUJU SLUČAJ

Video je pregledan više od 170.000 puta, a nakon brojnih upita građana policija je objavila svoj odgovor na službenoj stranici gradskih vlasti Patagonie. Napisali su: “Pažljivo ispitujemo problem i poduzeli smo odgovarajuće mere”, te su dodali kako neće javno objavljivati podatke o merama discipline i da slučaj neće dodatno komentarisati. Hilde je takođe rekla kako neće davati intervjue o ovoj temi, te da je njena jedina namera da štiti vrednosti i prava Prvog Amandmana.

Inače, ona je najmlađa članica američkog Društva profesionalnih novinara. Scholastic, izdavačka kuća čiji hitovi su Hunger Games i Harry Potter, objavila je seriju knjiga o Hilde pod nazivom Hilde rešava slučaj (Hilde cracks the case), a Apple je najavio kako će na temelju njenjog života biti snimljena serija.

BONUS VIDEO:

UROŠ ZA DADILJU NEĆE NI DA ČUJE! EVO KAKO JE GOGA REŠILA PROBLEM: Pevačica sina ne ispušta iz ruku, čak ga je i ovde ODVELA SA SOBOM!

(Espreso.co.rs / Telegram.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.