OTIŠLA JE U PRESTIŽNI RESTORAN DA PROSLAVI MUŽEV ROĐENDAN: Zbog onoga što je pojela, ubrzo je UMRLA
Restoran Rif, Foto: Facebook / Restaurante Riff

tragedija u španiji

OTIŠLA JE U PRESTIŽNI RESTORAN DA PROSLAVI MUŽEV ROĐENDAN: Zbog onoga što je pojela, ubrzo je UMRLA

Još 18 osoba se otrovalo, uključujući njenog sina

Objavljeno:

Jedna žena je preminula, dok se 18 osoba, uključujući njenog sina (12) u muža, razbolelo nakon obroka u restoranu sa Mišelinovom zvezdicom u Valensiji.

Marija Hesus Fernandez Kalvo (46) je naručila jelo sa pirinčem i morčela gljivama u restoranu RiFF, koji je sada zatvoren zbog istrage o njenoj smrti.

Ona je tada slavila mužev rođendan. Od ostalih osobe koje su se razbolele neki su imali tek blage simptome, dok su drugi iskusili povraćanje i dijareju.

Ana Barselo, šefica sanitarne inspekcije regiona, uputila je saučešće porodici.

- Sproveli smo primarnu inspekciju objekta i sve je delovalo normalno. Sada ćemo vršiti analizu svih namirnica - saopštila je za list Las Provincias.

Uzorci hrane su sada poslati u Toksikološki institut Španije. Gljive koje je žena pojela obično se jedu na proleće, a moraju da se suše i dobro skuvaju ako bi njihov otrovan sastojak - hidrazin - nestao. Međutim, postoje neke vrste otrovnih gljiva koje jako liče na mortel gljive.

Glavni kuvar restorana Bernt Knoler je u izjavi rekao da bez obzira na uzrok smrti, izražava duboko kajanje i nada se da će uskoro sve biti rasvetljeno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.