Nauka objasnila: Evo kakav je osećaj biti upucan! (VIDEO) (GIF)

NAJBRŽI METAK

Nauka objasnila: Evo kakav je osećaj biti upucan! (VIDEO) (GIF)

Sa pravom zaštitom, čovek može da preživi i snajperski metak koji se kreće brzinom od jednog kilometra
Objavljeno: 03.03.2016. 19:24h
Sigurno ste se nekad pitali kako holivudski akcioni heroji mogu da trče, bore se i preživljavaju eksplozije, nakon što su upucani nekoliko puta. Voditelj Brit Laba je hteo da sazna kako izgleda kada vas pogodi metak koji se kreće nekih 400 m/s.

Može da bude srećan što je uopšte živ: Biciklista preživeo pad sa 10 metara visine! (FOTO) (VIDEO)

Predviđanje je da će boli, a istina je da metak ne prolazi tako čisto kroz telo i posledice koje ostavlja su iznenađujuće. Kako bi istraživanje bilo najbolje moguće, koristili su svinjsko meso, jer je ono najsličnije tkivima i mišićima ljudskog organizma.Dakle, nakon što je metak ispaljen ono što vidimo je rupa koja ostaje, ali unutrašnja povreda je zapravo mnogo veća.

- Za metak je meta poput mesa veoma laka za probijanje. Pored spoljašnje rane, unutrašnjost je takođe povređena jer se vaše tkivo i mišić nakon pogotka širi, kako bi se brzo skupilo nazad u sebe - objašnjava voditelj.Sa pravom zaštitom, čovek može da preživi i snajperski metak koji se kreće brzinom od jednog kilometra.Jedna od korisnica Redita napisala je svoj doživljaj kada ju je napadač upucao u lice:

- Bilo je puno krvi, a nisam ni bila svesna da sam upucana u lice, jer jedini bol koji sam osetila bio je bol izlazne rane iza mog uva. Bio je to iscrpljujući, vreo osećaj, a ono što najviše pamtim je vrela krv koja mi izlazi iz usta. Mislila sam da neću preživeti, ali nijednog trenutka nisam gubila svest, sve dok me nisu odveli na operaciju.Dakle, ako je ikako moguće izbegavajte metke, jer nije baš prijatan osećaj.

(Espreso.rs / Viral Thread)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media