MISLIO JE DA SE IZVUKAO! Uhapšen je zbog ubistva koje je počinio pre 26 godina, odao ga je NEVEROVATAN DETALJ
Džeri Vestorm, Foto: Hennepin County Sheriff's Office

SVE SE SAZNA

MISLIO JE DA SE IZVUKAO! Uhapšen je zbog ubistva koje je počinio pre 26 godina, odao ga je NEVEROVATAN DETALJ

Do ove godine ubistvo bilo je nerazjašnjeno, a policiji je korištenje jedne posebne metode pomoglo u rešavanju ovog hladnokrvnog zločina

Objavljeno:

Pre 26 godina u najvećem gradu američke savezne državne Minesote došlo je do ubistva 35-godišnje žene koja je pronađena izbodena u vlastitom stanu, piše New York Times.

Do ove godine ubistvo bilo je nerazjašnjeno, a policiji je korištenje jedne posebne metode pomoglo u rešavanju ovog hladnokrvnog zločina.

Policija je tek od prošle godine imala dvojicu osumnjičenih, a onog koji je zaista ubio mladu ženu otkrili su na jednoj hokejaškoj utakmici. Naime, Džeri Vestrom gledao je hokejaški meč kada je ogladneo i odlučio da pojede hot dog. Nakon što je pojeo hot dog, obrisao je usta salvetom koju je potom bacio u smeće.

Upravo taj potez bio je šah-mat za policijske službenike koji su ga pratili. Uzeli su salvetu da provere podudara li se DNK s onim pronađenim u stanu ubijene. I poklapali su se.

Pomak u ovom gotovo zastarelom slučaju došao je pošto su istražitelji ukucali DNK s mesta zločina u veb stranice koje prate genealogiju i takvom metodologijom dobili su dva potencijalna osumnjičena. Tako je i jedan od njih, već spomenuti Džer Vestrom, bio oženjeni biznismen koji je imao troje dece koji je na kraju i osuđen za ubistvo mlade žene.

Korištenje ove metode podiglo je prašinu u javnosti kada su neki počeli propitivati etičku stranu korištenja genetičkih informacija jer oni koji su dobrovoljno dali DNK kako bi saznali više o porodičnom poreklu sada mogu da budu uhapšeni zbog svoje "radoznalosti".

bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.