OVO JE APSOLUTNO ČUDO! Doktori ostali u šoku kad su im dovezli tinejdžerku u komi!
Razlog zašto Ebony, ili bilo ko drugi, do tog trenutka nije posumnjao da bi mogla nositi dete je retko medicinsko stanje poznato kao uterus didelphys!, Foto: Shutterstock

neverovatno

OVO JE APSOLUTNO ČUDO! Doktori ostali u šoku kad su im dovezli tinejdžerku u komi!

Razlog zašto Ebony, ili bilo ko drugi, do tog trenutka nije posumnjao da bi mogla nositi dete je retko medicinsko stanje poznato kao uterus didelphys

Objavljeno: 09:38h

Britanska tinejdžerka Ebony Stevenson (18) nije znala šta joj se događa kad je krajem prošle godine otišla u bolnicu. Nije se osećala dobro, bolela ju je glava, a njeno telo potreslo je nekoliko silovitih napada.

Odmah po dolasku u bolnicu pala je u komu, a lekari su ustanovili da je zapravo - trudna, piše BBC.

Razlog zašto Ebony, ili bilo ko drugi, do tog trenutka nije posumnjao da bi mogla nositi dete je retko medicinsko stanje poznato kao uterus didelphys. To znači da Ebony ima dve maternice, a u jednoj od njih rasla je beba. Ali, kako je ta maternica bila okrenuta prema njenim leđima, nitko nije primetio da je trudna. Zbog druge je maternice imala redovnu menstuaciju koja ni jednom nije izostala, a nije ni dobila očekivani trudnički stomak.

Gospođica Stevenson, po struci fizioterapeutkinja, probudila se nakon četiri dana u komi, a dočekala ju je 3,5 kilograma teška ćerkica koju je kasnije nazvala Elodie.

Malo bi bilo reći da su je osećaji preplavili, kazala je Stevenson za BBC.

- Trenutak kad sam upoznala svoju bebu bio je nerealan, kao neko izvantelesno iskustvo. Prvo sam se bojala da se neću povezati s njom jer se nisam spremala na trudnoću, ali sad mislim da je ona neverovatna - rekla je mlada majka.

- Ovo je apsolutno čudo. Ne bih je menjala ni za šta na svetu!

Kad su doktori u bolnici shvatili da je trudna, odmah su rekli njenoj majci da moraju poroditi dete hitnim carskim rezom. Upravo je majka bila ta koja je nazvala Hitnu pomoć nakon što je pronašla ćerku kako se usred napada trese na podu kupatila.

- Kad su mi rekli da je trudna, uveravala sam ih da to nije moguće. Ali, na moje iznenađenje, njen stomak najednom je narastao. Doktori su mi rekli kako je žestina napada verovatno nagnala bebu da se pomakne, zbog čega je najednom postala vidljiva - rekla je Sheree Stevenson (39).

Čim se Elodie rodila stavili su je na majčina prsa, dodala je Ebony Stevenson.

- Sad to zvuči užasno, ali zamolila sam ih da je maknu jer sam bila zbunjena i uverena da su pogrešili. Ipak, mama mi je sve objasnila, a sestre su mi opet dale moju ćerkicu da je držim po prvi puta. Iako sam bila uplašena, taj trenutak bio je predivan. Bila je tako tiha.

Dodatni kuriozitet priči daje i težina male Elodie zbog koje su doktori uvereni da je odrastala u maternici punih 9 mjeseci - neprimećena.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Crnogorac - Intervju!

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.