ČETIRI DEVOJČICE SU SE LEČILE OD RAKA ZAJEDNO: Vršnjaci su ih izbegavali, jer su bile ćelave, a one se sada SMEJU!
Četiri devojčice koje su se pre tri godine lečile od raka na dečjem odeljenju, Foto: Facebook/printscreen

prijateljice

ČETIRI DEVOJČICE SU SE LEČILE OD RAKA ZAJEDNO: Vršnjaci su ih izbegavali, jer su bile ćelave, a one se sada SMEJU!

Sada su starosti 4 i 5 godina i ovo je prva godina da su sve u remisiji

Objavljeno:

Četiri devojčice koje su se pre tri godine lečile od raka na dečjem odeljenju bolnice John Hopkins u St. Petersburgu na Floridi, McKinley, Chloe, Ava i Lauren, našle su se ovih dana ponovo radi zajedničkog fotografiranja kojim su obeležile Dan borbe protiv raka.

Sada su starosti 4 i 5 godina i ovo je prva godina da su sve u remisiji, odnosno da nema znakova bolesti, a lečnici koji su ih lečili kažu kako su se u najgorim trenucima lečenja puno oslanjale jedna na drugu i pomagale jedna drugoj da lakše prebrode teške posledice terapija koje su primale, pišu 24sata.hr.

McKinley, Ava i Lauren imale su akutnu limfoblastičnu leukemiju, a Chloe redak oblik raka pluća. Poslednja je s lečenjem završila Laureen.

Sve su bile pod jakim terapijama kad su se prvi puta fotografirale zajedno, kao male bebe bez kose i doista mi je čudesno videti kako izgledaju danas – kaže Alyssa Luciano, Avina mama.

Laurenina mama Shawna Glynn kaže kako su devojčice postale dobre prijateljice baš zato što su bile tako ćelave, prenosi Health.

– Sva deca s kojom su se družile imala su kosu, pa su inače izgledale čudno među vršnjacima, dok su njih četiri u bolnici bile jednake i to ih je povezalo – kaže Shawna Glynn.

Karen Moore, McKinleyjeva mama, kaže kako su te devojčice i njoj bile velika uteha te kako je na dečjem odelu te bolnice stekla puno prijatelja.

– Ljudi se ovde povežu, kako ste često ovde upoznate se i bude vam lakše kad vidite poznata lica – kaže Karen te dodaje kako su se i one kao majke ovog hrabrog četverca međusobno povezale i postale prijateljice.

– Dobar je osećaj biti povezan s ljudima koji prolaze isto što i ti – kaže ona…

(Espreso.co.rs/magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.