BORAC VELIČINE DLANA JE JAČI OD SVIH PROGNOZA: Roditeljima rekli da će BEBA UMRETI, ali mališa ih je demantovao!
Bio je težak svega 680 grama nakon rođenja, Foto: caterstv/printscreen

borba

BORAC VELIČINE DLANA JE JAČI OD SVIH PROGNOZA: Roditeljima rekli da će BEBA UMRETI, ali mališa ih je demantovao!

U svom kratkom životu smrt mu je pretila već pet puta

Objavljeno:

Džordž Bovns iz Velike Britanije nakon rođenja bio je težak svega 680 grama, rodio se tri meseca pre termina u junu prošle godine.

U svom kratkom životu smrt mu je pretila već pet puta nakon što je četiri puta dobio sepsu i meningitis, ali mališan je veliki borac.

Preživeo je do sada pet operacija.

Bio je jači od svih loših prognoza iako su mu šanse da će ostati živ bile jedan naspram milion. Nedavno je napokon iz bolnice došao u kuću svojih roditelja u Notingšmiru.

Dolazak na ovaj svet od početka je za mališana bio borba. Šest minuta nakon rođenja lekari su ga stavili na aparate za održavanje na životu, a čak 20 puta su mu davali transfuzije krvi. Pet puta su roditeljima rekli da se pripreme na najgore, da će im beba umreti.

Hitno su ga operirali, a nismo ga da ga smeli dotaknemo jer mu je koža bila prozirna - rekla je.

Mališan se rodio sa nekrotizirajućim enterokolitisom, stanjem u novorođenčadi gde deo creva odumire. Nakon operacije jetra mu je natekla i izgubio je oko 40 posto krvi. Potom je dobio meningitis i sepsu.

Već je bolnički svećenik došao detetu dati posljednji blagoslov. Svi su verovali da neće preživeti. Ubrzo nakon blagoslova, dečak se počeo oporavljati, a lekari su samo ponavljali kako nisu nikada videli da beba ostane živa nakon tako žestoke infekcije.

Kući je došao sa 2,8 kilograma te i dalje mora dobijati kiseonik kako bi lakše disao. Pred njim je sedma operacija na srcu i mnoštvo fizikalnih terapija, ali roditelji su optimistični, jer je preživio ono najgore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.