REKAO JE DA MU JE SUPRUGA UZELA SINA, A 20 GODINA KASNIJE SAZNALI SMO ISTINU! Ko je zapravo DEČAK ISPOD BILBORDA?
Iako je telo već bilo prilično trulo, brzo je ustanovljeno da je zadavljeno., Foto: Tanjug / AP

neverovatno

REKAO JE DA MU JE SUPRUGA UZELA SINA, A 20 GODINA KASNIJE SAZNALI SMO ISTINU! Ko je zapravo DEČAK ISPOD BILBORDA?

Kada je telo najzad identifikovano u decembru, slučaj je postao još komplikovaniji. Umesto da rešava jedno ubistvo, inspektor je bio suočen sa dva neobjašnjena smrtna slučaja

Objavljeno:

Bio je 25. septembar 1998. kada je radnik na održavanju travnjaka ugledao kako nešto svetluca u šipražju ispod bilborda na međunarodnom putu Interstejt 85/40, u Mebejnu (Severna Karolina). Mala ljudska lobanja ležala je na samoj ivici šume.

- Da je bila samo malo dalje, ne bi je primetili - kaže Tim Horn, inspektor iz Okruga Orindž.

Iako je telo već bilo prilično trulo, brzo je ustanovljeno da je zadavljeno. Međutim, ostaci nisu odgovarali opisu nijednog nestalog deteta u nacionalnoj bazi podataka. Budući da nije bilo nikakvih novih dokaza, slučaj je završio u fioci, a slučaj je zapamćen kao kao “Dečak ispod bilborda”.

Horn, glavni istražitelj šerifa u Orindžu, nikada nije zaboravio taj slučaj, a posle više od 20 godina, konačno ga je rešio, zahvaljujući DNK analizi.

Kada je telo najzad identifikovano u decembru, slučaj je postao još komplikovaniji. Umesto da rešava jedno ubistvo, inspektor je bio suočen sa dva neobjašnjena smrtna slučaja.

Dok su istražitelji pokušavali da identifikuju telo, Natali Mostler je na internetu tragala za izgubljenim bratom od ujaka: Robertom Adamom Vitom, zvanim Bobi.

Mjuong Hva Čo
Mjuong Hva Čofoto: Tanjug / AP

Bobi je rođen u Mičigenu, januara 1988, u braku belca i Južnokorejke Mjuong Hva Čo, a odrastao je u Sinsinatiju (Ohajo), gde se često družio s Natali i njenim sestrama, ali kada je ona imala 19, a Bobi deset godina, dečak se s roditeljima preselio u Severnu Karolinu. Ubrzo potom, otac je rekao rodbini u Ohaju da se razveo i da je majka odvela Bobija u rodnu Južnu Koreju.

U Severnoj Karolini, Horn je krajem 2018, 20 godina nakon ubistva, konačno ostvario pomak - zahvaljujući novoj tehnici upoređivanja forenzičkih dokaza sa mesta zločina i neidentifikovanih žrtava s genealoškom bazom podataka.

Nakon analize naslednog materijala misterioznog dečaka, utvrđeno je da je sin roditelja, od kojih je jedno belac, a drugo iz Azije. Pretraživanje genealoške evidencije odveo je policijskog genealoga do daljeg rođaka Natali Mostler.

Taj rođak je krajem decembra rekao policiji da se seća kada je Bobi nestao, ali je objasnio da niko nije prijavio nestanak, jer su mislili da ga je majka odvela u Južnu Koreju. Dalja analiza DNK potvrdila je da su ostaci otkriveni 1998. bili Bobijevi.

Ali, ako je to bio Bobi, gde je njegova majka? pitao se Horn.

Pročešljao je lokalnu bazu podataka i naišao na nerešen slučaj neidentifikovane žene, koja odgovara opisu Bobijeve majke, a koja je 13. maja 1998, četiri meseca pre nego što je nađeno dečakovo telo, nađena ispod gomile šuta u Okrugu Spartanburg, u Južnoj Kaliforniji. Prema informacijama koje je objavila lokalna policija, žena je umrla od “respiratorne insuficijencije”. Na njenom telu su nađeni tragovi vezivanja.

Kao i Bobi, žena je nađena na putu koji je paralelan s autoputom Interstejt 85, oko 300 kilometara od mesta gde je ostavljeno njegovo telo. Analiza DNK potvrdila je da je reč o Mjuong Hva Čo, Bobijevoj majci.

Ime Bobijevog oca i supruga Mong Hva Čo još nije je objavljeno, ali je on 1999. priznao krivicu za oružanu pljačku u Severnoj Karolini i služi kaznu zatvora. Može biti oslobođen najranije 2037. godine.

Iz šerifove kancelarije je saopšteno da je Bobijev otac prošle nedelje priznao oba ubistva. Njegova rodbina je šokirana zbog svega što se desilo.

- Ni u snu ne bih pomislila da je moj brat sposoban da uradi nešto tako gnusno, podmuklo i odvratno - izjavila je za WCPO njegova sestra i majka Natali Mostler Barbara Melman.

BONUS VIDEO:

DELIJE IZNENADILE FUDBALERE ZVEZDE: Pogledajte kakav su doček priredili navijači crveno-belima po povratku iz Turske!

(Espreso.co.rs / Washingtonpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.