SLUČAJNO PRONAŠAO NADGROBNI SPOMENIK: Nije mogao da veruje ko je tu zapravo sahranjen već 137 godina!
Pronašao spomenik, Foto: Facebook / Sid Saunders

kakvo otkriće

SLUČAJNO PRONAŠAO NADGROBNI SPOMENIK: Nije mogao da veruje ko je tu zapravo sahranjen već 137 godina!

Prvo je pomislio da se radi o običnom komadu betona, no kada je prišao bliže, shvatio je da je reč o nadgrobnom spomeniku

Objavljeno:

Neobičan nadgrobni spomenik pronašao je jedan penzioner iz Istočnog Saseksa u Engleskoj dok se šetao parkom.

Sid Saunders je zaljubljenik u fotografiju pa u šetnje prirodom nikada ne ide bez fotoaparata. Tako je bilo i toga dana kada je naišao na jedan spomenik.

Prvo je pomislio da se radi o običnom komadu betona, no kada je prišao bliže, shvatio je da je reč o nadgrobnom spomeniku.

Idući dan došao je s priborom te očistio spomenik od mahovine i video da je na njemu nešto ugravirano. Ali nije pomislio da bi neto nekoga pokopao na takvom mestu.

Međutim, kada je malo bolje pogledao, bilo mu je jasno o čemu je reč. Spomenik je bio star čak 137 godina, a posvećen je jednom zecu. Zec Duči očito je bio nečiji kućni ljubimac, a kada je uginuo, vlasnici su ga zakopali u parku.

Spomenik je posvećen zeki
Spomenik je posvećen zeki foto: Facebook / Sid Saunders

Na spomeniku piše kako je rođen u avgustu 1869. godine, a umro je s punih 13 godina, u decembru 1882. Životni vek zečeva je inače 10 godina, a s obzirom na to da je ovaj živio tri godine više, vlasnici su se očito jako dobro brinuli o njemu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.