OSUĐENA NA DVE GODINE ZBOG ODNOSA SA UČENIKOM: Došao je da se požali na probleme u porodici, završili su u krevetu
Rebeka Sperou, Foto: Summit County Jail

neprimerena savetnica

OSUĐENA NA DVE GODINE ZBOG ODNOSA SA UČENIKOM: Došao je da se požali na probleme u porodici, završili su u krevetu

Sutkinja Ejmi Korigal Džons nazvala je njen čin perverznim

Objavljeno: 30.01.2019. 12:03h
  • 4

Bivša savetnica u srednjoj školi u Ohaju u suzama se izvinila za seks sa svojim 17-godišnjim učenikom nakon što je zbog toga osuđena na dve godine zatvora.

37-godišnja Rebeka Sperou pred sudijom i porotom se izvinila za svoju 'izdaju'.

Ta nedavno razvedena majka dvoje dece osuđena je na dve godine zatvora nakon što je priznala krivicu za seksualni prestup. Sutkinja Ejmi Korigal Džons nazvala je njen čin perverznim.

- Tako mi je žao zbog moje izdaje i poljuljanog poverenja. Svi ste očekivali više od mene, a ja sam vas izneverila. Znam da nikakve reči ne mogu popraviti to što sam učinila - poručila je sudu i porodici učenika s kojim je imala odnose.

Sperou je bila savetnica u srednjoj školi u Ohaju u vreme kad je sa 17-godišnjim učenikom imala polne odnose. To se događalo od februara do jula 2016. godine.

Taj učenik, koji sada ima 20 godina, nije došao na suđenje, ali napisao je pismo sudu. U to je vreme išao na razgovore sa savetnicom jer je prolazio kroz teško razdoblje i imao suicidalne misli nakon razvoda svojih roditelja. Ali umesto da mu pomogne razgovorom, Sperou se s njim upustila u seksualne odnose.

- Ona je u potpunosti shvatala šta radi i da je to pogrešno, ali nastavila je to da čini opet i opet - rekla je tužiteljka Felisia Ister tokom suđenja.

 

Dodala je i kako je Sperou uznala da je učenik maloletan i krhkog mentalnog stanja zbog problema u porodici. Više je puta mladiću rekla da će izgubiti posao i morati u zatvor ako ih neko ulovi. Sperou je u julu prošle godine otišla na 'administrativno odsustvo', a nakon toga je dala otkaz.

Ona tvrdi da je učenik inicirao njihovu vezu i pristao na nju, kako u seksualnom smislu, tako i u psihološkom. Tužitelji su rekli da ona pak nije pokazala nikakvu empatiju ili kajanje za svoje postupke, već je uglavnom govorila o svojem poniženju.

Njen advokat je rekao da ona ne zaslužuje zatvor, već uslovnu kaznu, a i učenik s kojim je imala aferu takođe smatra da zatvorska kazna nije primerena.

- Imao je vremena da razmisli o tome što se dogodilo, kako je to uticalo na njega i on smatra da ona ne bi trebala biti tako kažnjena - rekao je advokat Rebeke Sparou, Majk Kalahan.

Naposletku je ipak osuđena na dve godine zatvora jer ju je sud smatrao umereno rizičnom za ponavljanje sličnog dela. Nakon puštanja iz zatvora, više neće sjmti raditi kao školska savetnica, javlja Daily Mail.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media