RAZOTKRIVENO KAKO KLANICE IZVOZE MESO BOLESNIH KRAVA: Toliko smrdi da vam se povraća, a nama traže da ga ulepšamo!
Klanice su izvozile i bolesno meso (ilustracija), Foto: Youtube printscreen

SKANDAL

RAZOTKRIVENO KAKO KLANICE IZVOZE MESO BOLESNIH KRAVA: Toliko smrdi da vam se povraća, a nama traže da ga ulepšamo!

Poljski novinari infiltrirali su se u klanicu

Objavljeno:

Tajni snimci koje su snimili poljski istraživački novinari pokazuju da je meso koje dolazi iz jedne njihove klanice nije sigurno za ljude kako oni to navode na ambalažama.

Naime, u klanicu dolaze i bolesne krave, koje su u toliko lošem stanju da jedva stoje, a iz kamiona ih radnici nose na klanje, piše Gardian.

Stručnjaci koji su pogledali snimak kazali su da je to meso upitnog kvaliteta i zdravstveno neispravno. Pozvali su poljsku vladu da odmah deluje i obavesti sve ostale evropske države u koje Poljska izvozi meso.

Prema službenim podacima, Poljska je 2017. godine izvezla junetine u vrednosti 1,5 milijardi dolara.

Poljski novinari infiltrirali su se u klanicu krajem prošle godine. Jedan od njih, Patrik Ščepaniak je u klaonici radio skoro tri nedelje. Za svoju televiziju za rekao da bi radnici umesto da meso pošalju na veterinarsku kontrolu, obeležili kao sigurno za ljudsku konzumaciju.

- Nadređeni bi mi naredili da obeležim meso kao zdravo i da ga ulepšam. Verujte mi, bilo je užasno. Od smrada trulog mesa vam se povraća. Moj zadatak je bio da ga ulepšam tako da bih nožem ostrugao trule delove - rekao je za Gardian.

Izbrojao je 28 krava toliko bolesnih da nisu mogle ni da stoje. Njih bi klali po noći, kada nije bilo veterinara. Oni bi došli ujutro, potpisali bi sertifikate, a nisu ni pogledali meso. Jednom kad meso dobije sertifikat više ne prolazi provere.

Oko 80% junetine koja se proizvede u Poljskoj namenjena je za izvoz.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.