STUDENT JE POJEO ŠPAGETE KOJE SU PET DANA STAJALE NA ŠPORETU: Sutradan su njegovi roditelji zatekli GROZAN PRIZOR
Pojeo je staru pastu i umro, Foto: Printscreen

VELIKA OPASNOST

STUDENT JE POJEO ŠPAGETE KOJE SU PET DANA STAJALE NA ŠPORETU: Sutradan su njegovi roditelji zatekli GROZAN PRIZOR

Njegov slučaj sada je opisan u američkom Časopisu za kliničku mikrobiologiju

Objavljeno:

Jedan student (20) je pronađen mrtav u svome stanu nakon što je pojeo testeninu koja je pet dana stajala na šporetu.

Mladić poznat samo kao AJ došao je kući pa je u mikrotalasnoj podgrijao špagete skuvane pet dana ranije, a koje nije čuvao u frižideru već u kuhinji.

Kada se najeo, otišao je na trening, međutim već pola sata kasnije došao je kući jer je imao jaku glavobolju, bol u trbuhu i mučninu. Nekoliko je sati povraćao, a potom je oko ponoći otišao da legne.

Ali, 11 sati kasnije njegovi roditelji su ga pronašli mrtvog, piše Metro. Mladić se nije pojavio na fakultetu u Briselu gde je studirao što je zabrinulo njegove roditelje zbog čega su odmah proverili nije li mu se nešto dogodilo.

Obdukcija je utvrdila kako je iznenada preminuo zbog trovanja hranom koje je uzrokovala bakterija 'bacillus cereus', zaslužna za proizvodnju otrova koji izazivaju povraćanje i proliv.

Mladić je pokušao da se 'izleči' unošenjem puno vode u organizam, ali detaljna analiza hrane koju je pojeo pokazala je da je bila toliko toksična da mu je zbog nje otkazala jetra.

Mladić je preminuo još 2008. godine,ali njegov slučaj sada je opisan u američkom Časopisu za kliničku mikrobiologiju. U članku je objašnjeno kako s ostacima hrane treba biti posebno oprezan i da ju je bolje baciti ako ima imalo neobičan miris nego rizikovati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.