EL ČAPO JE SVOG NEPRIJATELJA SAHRANIO ŽIVOG: Pre toga ga je mučio na nezamislivo užasne načine!
El Čapo, Foto: AP

detalji sa suđenja

EL ČAPO JE SVOG NEPRIJATELJA SAHRANIO ŽIVOG: Pre toga ga je mučio na nezamislivo užasne načine!

Šef kartela Sinaloa uhapšen je pet meseci nakon bekstva iz zatvora 2016, kada je pobegao kroz tunel

Objavljeno:

Meksički narko-bos Hoakin El Čapo Guzman lično je mučio i ubijao svoje neprijatelje, otkrio je na suđenju u Njujorku njegov nekadašnji telohranitelj.

U najjezivijem svedočenju do sad, Isaias Valdez Rios opisao je kako je El Čapo lično pretukao a onda i upucao barem trojicu muškaraca.

Guzman se suočava sa čak 17 optužnice, među kojima su krijumčarenje droge i pranje novca, i mogao bi da dobije doživotnu kaznu.

Šef kartela Sinaloa uhapšen je pet meseci nakon bekstva iz zatvora 2016, kada je pobegao kroz tunel.

Valdez Rios opisao je kako je Guzman ubio dva muškarca koji su se pridružili rivalskom kartelu Los Zetas, zbog čega ih je smatrao izdajicama. Svedok je ispričao kako ih je El Čapo tukao tri sata.

- Bili su kao lutke - njihove kosti su bile potpuno slomljene. Nisu mogli da se pomere. A Hoakin ih je i dalje tukao motkom i oružjem - ispričao je.

Zatim ih je odveo do mesta gde se nalazila lomača. El Čapo ih je psovao, a onda im pucao u glavu. Zatim su spaljeni, kako ne bi ostale njihove kosti kao tragovi.

Treći muškarac kojeg je El Čapo ubio bio je član Areljano Feliks kartela.

- Imao je opekotine od pegle na leđima, majica mu se zalepila za kožu. Imao je opekotine od upaljača po celom telu. Njegova stopala bila su spaljena - otkiro je Valdez Rios.

Zatvorili su ga u drveni sanduk vezanih ruku i nogu danima, a onda ga bacili u grob. El Čapo ga je najzad upucao, a onda sahranio živog.

Svedok Valdez Rios je u zatvoru od 2014. godine kada je uhapšen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.